Primăria reia licitația pentru proiectarea noului concept urbanistic din zona Dacia

Foto: Eye in the Sky

Primăria Municipiului Timișoara anunţă că a relansat licitația pentru achiziționarea serviciilor de proiectare și asistență tehnică destinate modernizării din zona Dacia.

 

Valoarea estimată a contractului de proiectare a fost majorată de la puţin peste 500.000 de lei la aproape 1.200.000 de lei, fără TVA, pe motiv că la precedenta licitație nu a fost depusă nicio ofertă.

Zona care va fi modernizată este un cvartal complex de locuințe colective și funcțiuni complementare din zona cuprinsă între bulevardul Cetății, strada Gheorghe Lazăr, Calea Circumvalațiunii şi Calea Torontalului. Spațiul de intervenție, ce cuprinde străzile și spațiile publice din zona de studiu, nu a beneficiat de un concept unitar de amenajare, intervențiile în zonă efectuându-se sporadic și izolat în funcție de necesitățile momentului, spun reprezentanţii Municipalităţii.

Investiția va asigura regenerarea urbană a zonei prin reabilitarea, modernizarea şi reorganizarea spațiilor publice urbane (zone pietonale, zone destinate traficului auto şi parcări), decongestionând circulația. Obiectivul urmărit este revitalizarea spațiilor publice și introducerea de funcțiuni complementare: zone verzi amenajate, mici locuri de joacă, mici zone de sport,  spații destinate petrecerii timpului în aer liber dotate cu mobilier urban.

Durata contractului, care vizează și asistența tehnică pe parcursul execuției proiectului, este de 48 de luni. Pentru realizarea proiectului Primăria va solicita fonduri europene prin Programul Operațional Regional.

Anunțul este publicat în SEAP, cei interesați fiind așteptați să depună oferte până în 20 iulie, ora 15.

Print Friendly, PDF & Email