Primăria Lugoj, acuzată că este împotriva dialogului dintre cetățeni și parlamentari

Sigla Asociatia M10Asociaţia M10 Filiala Timiş spune că Primăria Lugoj este împotriva dialogului dintre cetățeni și parlamentari, opunându-se campaniei „Scrie-i parlamentarului tău”.

 

În 20 august, Asociaţia M10 Filiala Timiş a solicitat Primăriei Lugoj aprobare pentru desfășurarea campaniei „Scrie-i parlamentarului tău”. Câteva zile mai târziu, în 26 august, a venit răspunsul Municipalităţii, prin care era anunţată respingerea cererii, pe motiv că „această acțiune ar putea fi considerată campanie electorală”.

Ioana Constantinescu, preşedintele Asociaţiei M10 Filiala Timiş, afirmă că această campanie, „Scrie-i parlamentarului tău”, este o acțiune civică derulată de Asociația M10 Filiala Timiș pentru a informa cetățenii asupra drepturilor pe care le au și a stimula dialogul dintre aceștia și parlamentarii care îi reprezintă. Campania s-a desfășurat în august în Timișoara și urmează să se desfășoare în perspectivă în tot județul.

Reprezentanţii Asociaţiei M10 Timiş solicită public Primăriei Lugoj și edilului Francisc Boldea să indice în baza cărei legi sau hotărâri de Consiliu Local o astfel de campanie poate fi catalogată drept electorală. „Și aceasta întrucât bănuim fie că formularea «ar putea fi considerată campanie electorală» este o scăpare, fie că ea are în spate un document legal, din care să reiasă faptul că activitățile civice desfășurate în scopul stimulării inițiativei civice şi implicării cetățenilor în procesul de luare a deciziilor şi de implicare în viața publică, precum și interacțiunea dintre cetățean şi administrație, sunt considerate campanie electorală”, spune Ioana Constantinescu.

Aceasta le reaminteşte oficialilor Municipalităţii lugojene că Legea 35/2008 definește campania electorală ca fiind o perioadă în care competitorii electorali desfășoară activități de propagandă cu scopul de a-i determina pe alegători să își exprime voturile în favoarea lor. „Aceasta în vreme ce campania în cauză, desfășurată de Asociația M10 Filiala Timiș, are ca scop stimularea dialogului dintre cetățeni și parlamentarii aleși să îi reprezinte”, argumentează Ioana Constantinescu.

Print Friendly, PDF & Email