Primăria invită timișorenii în consiliile de administrație ale şcolilor

Sursă foto: Radio Timişoara

Primarul Dominic Fritz a lansat, azi, un apel deschis către cei care doresc să ia parte activă la schimbarea învățământului timișorean, devenind reprezentanții primarului în consiliile administrative ale grădinițelor, școlilor și liceelor din Timişoara.

 

Fiecare grădiniță, școală, liceu are un consiliu de administrație, în care primarul are responsabilitatea de a-și desemna un reprezentant, alături de reprezentanții cadrelor didactice, părinților și ai Consiliului Local Timișoara. Administrația locală timișoreană a hotărât să privească într-un mod nou numirea reprezentantului primarului, de aceea, explică oficialii Municipalităţii, lansează invitația spre toți timișorenii.

„Părinții și profesorii au sesizat că, până acum, reprezentanții primarului nu s-au implicat în rezolvarea problemelor școlilor și nici nu au contribuit cu idei noi. De aceea vrem să dăm timișorenilor un rol mai important în conducerea școlilor. Vrem să atragem și să implicăm în consiliile de administrație timișoreni preocupați de educație, cu experiențe diverse și care sunt motivați să ia decizii curajoase în beneficiul copiilor”, declară primarul Dominic Fritz.

Acesta mai spune că administrația își dorește să facă echipă cu timișoreni care sunt pasionați de educația copiilor, motivați de dorința de a participa la schimbarea educației și care sunt dispuși să susțină acest rol voluntar circa în jur de patru ore pe lună.

Printre atribuțiile consiliului de administrație al unei unităţi de învăţământ se numără adoptarea proiectului de buget și avizarea execuției bugetare, aprobarea planului de dezvoltare instituțională, a curriculumului și a orarului. De asemenea, consiliul organizează concursul de ocupare a funcțiilor de director și de director adjunct și aprobă planul de încadrare a personalului.

Cei selectați nu pot fi membri în consiliul de administrație al grădiniței sau școlii unde merge propriul copil sau al unei rude apropiate. „Pot servi în consiliul de administrație al unității de învățământ de care se simt atașați – poate fi școala din cartier pe lângă care trec zilnic, grădinița unde a mers copilul lor și ale cărei nevoi le cunosc îndeaproape sau un liceu vocațional la care simt că pot contribui cu perspectiva lor profesională – pentru a-l duce la următorul nivel”, explică reprezentanţii Primăriei Timişoara.

Candidaturile pot fi trimise până în 21 februarie, ora 23.59. Acestea vor fi evaluate de către o comisie formată din reprezentanți ai societății civile și reprezentanți ai Primăriei Municipiului Timișoara, pe baza unei metodologii și a unei grile standard.

Formularul de candidatură se găseşte la acest link.

Print Friendly, PDF & Email