Primăria dă termen de trecere în subteran a cablurilor de pe trei artere din Timişoara

Foto: Primăria Timişoara

Primăria Municipiului Timișoara anunţă că are în derulare o campanie de trecere în subteran a cablurilor aeriene de transmisii date şi voce.

 

În cadrul acestor lucrări de eliminare a cablurilor din spațiul aerian, Municipalitatea a programat dezafectarea cablurilor de pe trei artere principale: Calea Aradului, Calea Sever Bocu și Calea Circumvalațiunii.

Operatorii rețelelor de transmisii de date-voce au participat la numeroase ședințe în care s-a discutat despre obligația lor de trecere în subteran a rețelelor care le aparțin. În prezent, firmele au primit notificări, prin care li se solicită să ia măsuri de îndepărtare a cablurilor de pe cele trei artere până la data de 1 iulie 2021”, transmit oficialii Primăriei Timişoara.

După această dată, mai spun ei, cei care nu se conformează vor fi amendați și, în caz că nici după aplicarea amenzilor nu se va interveni, se vor lua măsurile necesare de către Primăria Municipiului Timișoara, urmând ca firmele să suporte cheltuielile.

În ultimele două săptămâni au fost dați jos de pe stâlpi 12 kilometri de cabluri de pe 200 de străzi și bulevarde din Timișoara, iar asta după o perioadă de negocieri și notificări.

Toate proiectele noi de investiții ale Municipalităţii pentru drumuri includ obligatoriu și canalizația subterană pentru rețelele de date/voce, transmite Direcţia Generală drumuri, poduri, parcaje şi reţele de utilităţi a Primăriei Timişoara.

Print Friendly, PDF & Email