Primăria caută constructor pentru noua creșă de pe Bogdăneștilor

Primăria Timișoara anunță că a demarat achiziția pentru desemnarea firmei care va executa lucrările pentru construcția și echiparea noii viitoarei creșe care va fi amplasată pe Calea Bogdăneștilor.

 

Este vorba despre realizarea unei construcții noi, cu parter și un etaj, pe o parcelă în suprafață de 3000 mp. Clădirea va avea o suprafață utilă de peste 1.100 mp. Pe parcela de teren se va amenaja și o suprafață verde de 1770 mp. Accesul pietonal/auto principal se va realiza de pe str. Amzei, iar cel secundar – de pe str. Ștefan Nădășan.

Finanțarea proiectului se face în cadrul POR 2014-2020. Valoarea estimată fără TVA a contractului de execuție este de aproape 5,4 milioane de lei, iar durata de realizare a investiției va fi de 20 de luni.

Primăria Timișoara transmite că are în intenție construcția a cinci creșe și are deja cu fonduri europene trei proiecte: o creșă în zona de nord a orașului, în zona Lipovei, una pe str. Cocea, în Ciarda Roșie, și una pe Calea Bogdăneştilor. Pentru primele două, procedura de achiziție a executantului este în faza de evaluare a ofertelor. Cele trei noi creșe, pentru care construcția va începe în acest an, vor avea împreună 103 locuri.

Municipalitatea anunță că a trimis două solicitări la Ministerul Dezvoltării, cu privire la finanțarea construcției pentru o creșă în zona Steaua și una în zona Bucovina, prin Programul național de construcții de interes public și social, derulat de Compania Națională de Investiții. „Cererile au fost analizate și cele două noi creșe de la Timișoara vor fi incluse în Lista Sinteză a subprogramului «Unități și instituții de învățământ de stat».

Prin construcția de noi creșe, Primăria dorește creșterea capacității actuale a unităților de acest tip în toate cartierele orașului”, transmit oficialii Primăriei Timișoara.

 

Print Friendly, PDF & Email