Primăria anunţă reînceperea lucrărilor pe câeva mari şantiere din oraş

Sursă foto: Facebook / Ruben Laţcău

Primăria Timişoara anunţă redeschiderea câtorva șantiere. Unul dintre ele este la Pasajul Solvetul, unde va fi construit un drum de legătură și un pod peste Bega în prelungirea pasajului subteran.

 

Viceprimarul Timișoarei Ruben Lațcău a prezentat o primă listă de proiecte pentru care Municipalitatea va aplica pentru obținerea de fonduri europene nerambursabile. Este vorba despre proiecte aflate în diferite faze, dar oprite pentru că, spun reprezentanţii Primăriei, nu ar fi fost prevăzute fonduri în buget de către fosta administrație.

În context, viceprimarul Lațcău a anunțat că va fi lansată în scurt timp licitația pentru documentația tehnică necesară construirii unui drum de legătură și pod peste Bega la pasajul Solventul: „Redeschidem șantierele. Vom construi un drum de legătură și un pod peste Bega în prelungirea pasajului subteran Solventul, iar la Pasajul Solventul, care costă tot aproape 24 de milioane de euro, lucrările vor începe în vara acestui an, după ce va fi finalizată proiectarea. Am lucrat în ultimele luni la proiectul de la Solventul. Am reușit să deblocăm relația cu antreprenorii care lucrează la viitorul pasaj subteran. El este în acest moment în proiectare, iar în această vară vor începe lucrările efective la acest pasaj subteran.”

Ruben Laţcău mai spune că lucrările pe Calea Bogdăneștilor vor începe în aproximativ două săptămâni, fiind finanțate prin Programul Operațional Regional. Proiectul costă 24 de milioane de euro. Şi că, tot în acest an vor începe lucrările și pe bulevardul Cetății și pe calea Stan Vidrighin, amândouă urmând să fie finanțate prin Programul Operațional Regional.

Pe lângă acestea, Primăria va continua lucrările începute pe bulevardul Constantin Prezan, pe stra Grigore Alexandrescu și în Parcul Civic, la începutul acestei săptămâni cele trei proiecte obținând finanțare de aproape 30 de milioane de lei din bugetul național: pentru lucrările de pe bulevardul Prezan a fost obținută o finanțare de 18 milioane de lei din fondul de rezervă al primului ministru care acoperă aproape jumătate din investiție, pentru cele de pe strada Alexandrescu, Primăria Timișoara a obținut o finanțare de 6 milioane de lei, care acoperă aproape în totalitate investiția, iar pentru modernizarea Parcului Civic Municipalitatea a obținut 4 milioane de lei din același fond de rezervă, care acoperă mare parte din costurile totale ale investiției – 5,4 milioane de lei, cu TVA.

Ruben Laţcău precizează că, după finalizarea bugetului local, Primăria va prezenta o listă exhaustivă de proiecte pe care le va începe în acest an.

 

Print Friendly, PDF & Email