Primăria a semnat contractul pentru noua linie nouă de tramvai Solventul – Gara de Nord

Foto: Primăria Timişoara

Primarul Nicolae Robu anunţă că Municipalitatea a semnat azi contractul de proiectare și execuție pentru linia nouă de tramvai Solventul – Gara de Nord, anunţă Primăria Timişoara. O investiţie de 37 de milioane de lei.

 

Investiţia vizează construcția unei noi linii de tramvai și modernizarea întregului anasmblu rutier, inclusiv reţelele edilitare stradale, subterane şi supraterane, având ca limite: platforma Solventul şi intersecţia cu b-dul General Ion Dragalina.

Contractul, a cărui durată este de 22 de luni – 4 luni pentru elaborarea documentaţiei și 18 luni, de la data emiterii ordinului de începere, pentru execuţia lucrărilor – prevede proiectarea şi execuţia unei noi linii de tramvai pe ruta Solventul – Gara de Nord.

Lungimea traseului va fi de1,4 km linie cale tramvai dublă. Lucrările prevăd însă şi reabilitarea şi modernizarea a 14.000 mp de suprafață carosabilă şi a 4.300 mp de trotuare și piste pentru biciclete. De asemenea, vor fi amenjate trei stații de tramvai şi 37 de locuri de parcare, dar şi 3.685 mp de spaţii verzi.

Linia cale tramvai va fi realizată cu şină cu canal, fiind îmbrăcată printr-un sistem elastic care reduce substanţial zgomotul structural, vibraţiile și radiația acustică și care izolează electric. Trama stradală va fi realizată în varianta de două benzi pe sens incluzând calea de rulare a tramvaiului care va fi carosabilă. Benzile adiacente căii de rulare a tramvaiului vor avea lățimea de 3,50 m cu excepția zonelor din dreptul peroanelor stațiilor Nufăr și Gh. Barițiu, unde vor avea o lățime de 3 m. Trotuarele vor avea o lățime minimă de un metru.

Contractul a fost semnat cu asocierea Sylc Con Trans SRL– lider de proiect și Longhersin SRL – asociat. Valoarea este de 37 de milioane de lei + TVA.

Print Friendly, PDF & Email