Primăria a semnat contractul pentru modernizarea Căii Stan Vidrighin

Dominic Fritz şi Emanuel Reitmaier. Foto: Primăria Timişoara

Primăria Timişoara a semnat azi contractul de proiectare și execuție pentru reabilitarea liniilor de tramvai și a tramelor stradale pe Calea Stan Vidrighin, un proiect în valoare de peste 18 milioane de euro.

 

Contractul a fost semnat de primarul Domnic Fritz și de Emanuel Reitmaier, directorul tehnic infrastructură al Diviziei Timișoara a Porr Construct.

Lucrările se vor face pe actualul traseu al Căii Stan Vidrighin, pe tronsonul dintre str. 1 Decembrie 1918 până în sensul giratoriu din Piața Gheorghe Domășneanu, pe o lungime de aproximativ 1,8 km.

Investiţia vizează întreg ansamblul rutier şi liniile de tramvai (linie cale dublă) de pe str. Calea Stan Vidrighin având ca limite intersecţia Căii Stan Vidrighin cu str. 1 Decembrie, cu racordare la str. Ștefan cel Mare până la girația Gh. Domăşnean. Sunt prevăzute lucrări pentru modernizarea tramelor stradale și reabilitarea liniei de tramvai, a rețelei de contact, lucrări de relocare și provizorate pentru branșamente și instalații gaze, termice, telecomunicații, energie electrică, iluminat public, apă-canal, piste pentru bicicliști, substație de transformare-redresare, organizare de șantier, lucrări edilitare subterane și supraterane.

Valoarea estimată a investiției a fost de aproape 77 de milioane de lei + TVA. Licitația a fost câștigată de Porr Construct. Durata contractului este de 36 luni, din care şase luni, de la data emiterii ordinului de începere, sunt alocate pentru elaborarea documentaţiei faza Proiect Tehnic, iar 30 de luni, de la data emiterii ordinului de începere, pentru execuţia lucrărilor.

La finalul proiectului întregul bulevard își va schimba înfățișarea: se schimbă liniile de tramvai pe ambele sensuri, se amenajează 10 stații de tramvai, se vor amenaja piste de biciclete. Peste 12.000 de mp vor fi alocați pentru spațiul verde, se va lucra și la rețelele din subteran și suprateran, care vor fi schimbate în totalitate”, a declarat Dominic Fritz.

Print Friendly, PDF & Email