Primăria a găsit soluţia în scandalul de la Colegiul Tehnic

O parte din elevi vor rămâne în actuala clădire, iar restul vor studia într-o altă locaţie

Conducerea Primăriei Timişoara a găsit o modalitate de aplanare a conflictului dintre instituţie şi Colegiul Tehnic de Vest, pe subiectul mutării din actualul sediu. Soluţia a venit în urma constatării că mai există o altă clădire care aparţine tot de Colegiul Tehnic de Vest, loc în care vor mai fi amenajate opt clase.

Soluţia, clădirea surpriză, care nu apărea în registrele Primăriei

Colegiul Tehnic de Vest Timisoara (5)După ce au respins ideea repre­zentanţilor Municipalităţii de a muta Colegiul Tehnic de Vest într-o clădire de pe b-dul Liviu Rebreanu, barica­dându-se în actualul sediu, ba chiar protestând, vineri, în faţa Primăriei, pro­fesorii acestei unităţi de învăţă­mânt au ajuns la un acord cu edilul Ni­colae Robu. A fost găsită soluţia care împacă ambele tabere – şi pe cei de la Liceul de Arte care nu vor mai face cursuri într-o clădire care nu este în proprietatea Primăriei, şi pe cei de la Colegiul Tehnic de Vest, care nu se vor mai muta într-o locaţie foarte înde­părtată. Mai exact, primarul Ni­colae Robu a declarat că a fost iden­tificată o clădire pe strada Pop de Băseşti, în apropierea actualei locaţii a Colegiului Tehnic de Vest, care nu mai este folo­sită şi care se află tot în administrarea acestei unităţi de învă­ţământ.

Primarul a spus că cele opt săli ale acestei noii clădiri vor fi alocate pentru cursurile elevilor de la Colegiul Tehnic de Vest. Urmând ca sediul actual al Colegiului să fie împărţit în două. Încăperile de la parter, demisol şi toate sălile de dimensiuni medii ale locaţiei de pe bulevardul Regele Carol I vor fi arondate Colegiului Tehnic de Vest, Liceului de Arte Plastice fiindu-i repar­tizate sălile de la etajele unu şi doi plus încăperile mari din clădirea în care funcţionează internatul Colegiului Tehnic de Vest.

Nicolae RobuAm luat această deci­zie în urma constatării nevoilor celor două unităţi şcolare, după ce, personal, am mers din încăpere în încăpere în cele două şcoli, să văd ce activităţi au loc, de ce dimensiuni este nevoie pen­tru a nu mă baza doar pe ce se reven­dică. Am stat patru ore şi am analizat ce am putea face”, declară Nicolae Robu.

Mai mult, deşi a recunoscut că noua clădire descoperită de pe strada Pop de Băseşti nu este în evidenţele patrimoniale ale Primăriei, acest sector fiind în momentul de faţă „un haos”, edilul dă asigurări că locaţia este în proprietatea Muncipalităţii, fiind locul în care, cu ani în urmă, funcţionau atelierele Colegiului Tehnic de Vest. Însă precizează că mutarea nu se va realiza decât atunci când vor fi finalizate lucrările de modernizare. Nicolae Robu a anunţat că, săptămâna aceasta, la şedinţa de Consiliu Local, hotărârea care prevede mutarea celor două şcoli va fi amendată cu noua decizie.

Pe de altă parte, edilul a ţinută să precizeze că nimeni nu a făcut un scop în sine din mutarea celor două unităţi şcolare, subliniind că Liceul de Arte Plastice nu mai putea funcţiona într-o clădire care nu aparţine Primăriei şi pentru care proprietarul putea solicita chiria lunară de 30.000 de euro, aşa cum s-a întâmplat acum doi ani, când locaţia a fost retrocedată.

Colegiul Tehnic de Vest ar trebui să devină şcoală profesională

Alin PopoviciuNicolae Robu este de părere că ar tre­bui reorganizate colegiile tehnice din oraş, astfel încât să se transforme în şcoli profesionale pe modelul ger­man, mai exact în sistem dual, în care să existe atât cursuri teoretice, cât şi prac­tice: „În felul acesta nu am mai pune un număr mare de copii nevino­vaţi în situaţia de a nu mai promova bacalau­reatul. Trebuie să înţelegem că avem talente diferite, dispoziţii diferite, unii suntem buni pentru teorie, alţi avem abi­lităţi practice, iar societatea are nevo­ie de un spectru larg de profe­sionişti”.

Deputat Alin Popoviciu: „Directoarea de la Arte e membru P.N.L. Timiş”

Deputatul P.D.L. de Timiş Alin Popoviciu (foto) consideră că lucrurile nu au stat chiar aşa cum le explică primarul Timişoarei, acuzând că dorinţa de a muta sediul Liceului de Arte a fost dusă la bun sfârşit ţinând cont că directorul Liceului de Arte, Veronica Adorian, şi soţul acestei sunt membri ai P.N.L Timiş.

Print Friendly, PDF & Email