După ce Masterplanul General de Transport a confirmat dezinteresul Guvernului pentru Timişoara

Primar Nicolae Robu atrage din nou atenţia Guvernului: „Timişoara are nevoie stringentă de centură”

Centura Timisoara Foto Eyeinthesky 2Cei care îşi mai aduc aminte de pliantele electorale distribuite de USL în Timişoara ştiu că închiderea inelului de centură al oraşului, pentru devierea totală a traficului greu, care să nu mai traverseze oraşul, era cap de listă, ca una dintre promisiunile asumate ce urmau a fi puse în practică rapid, după alegeri. După mai mult de doi ani, de promisiunea aceasta s-a ales praful

 

Timişoara este cvasi-absentă din planurile de investiţii ale actualului Guvern, Masterplanul General de Transport fiind o dovadă în acest sens. Făcut public în urmă cu câteva zile, acest document nu pomeneşte nimic despre completarea inelului de centură al Timişoarei. Lucru este cu atât mai grav cu cât documentul nu e un studiu de fezabilitate oarecare, fantezist,  ci se presupune că este studiul fundamental  pe baza căruia trebuie să se desfăşoare pe termen lung toate proiectele pe care le va promova Guvernul, respectiv Consiliile Judeţene.

Nicolae RobuDupă mai multe mesaje lansate către Guvern, pentru a primi bani, rămase fără ecou, primarul liberal al Timişoarei, Nicolae Robu, a lansat, pe pagian sa de Facebook, un apel către timişoreni, solicitându-le să-i susţină pledoaria pentru şoseaua de centură, transmisă primului-ministru Victor Ponta. „Noi, timişorenii, pretindem că Timişoara are nevoie stringentă de centura ocolitoare şi nu ne vom lăsa până nu o vom avea!”, scrie Nicolae Robu, adăugând că Guvernul Ponta apreciază că aceasta nu se justifică.

Pentru a proba contrariul, primarul Timişoarei a postat şi un filmuleţ care surprinde ceea ce se întâmplă zi de zi, în absenţa Centurii Sud, pe b-dul Liviu Rebreanu, din Timişoara. Şi invită timişorenii ca, în cazul în care îi susţin pledoaria, să dea „like, iar dacă nu, să posteze textul: „Sunt de partea Guvernului, consider că n-avem nevoie de centură”.

La scurt timp după publicarea acestui Masterplan, Nicolae Robu atrăgea atenţia: „Noi încă suntem la zero lei în Timişoara! Zero lei! Scris cu majuscule. Eu tot le cer, hai să discutăm pe concret, nu mai veniţi aici să ne luaţi de fraieri, să ne spuneţi ce sume se aprobă pentru Timişoara. Veniţi şi spuneţi ce s-a dat”.

Primarul mai spunea, printr-un mesaj postat tot pe Facebook că „Guvernul Ponta consideră că Timişoara, cel mai dinamic oraş al ţării în 2013, conform celebrei reviste Forbes, al doilea contributor la bugetul centralizat al ţării, al treilea oraş din România după populaţie, nu are nevoie de centura ocolitoare pânăn în 2030! După Guvernul Ponta, Timişoara trebuie să fie încă 15 ani traversată de tiruri şi de mii şi mii de maşini aflate zilnic în tranzit, cu poluarea aferentă, cu ambuteiajele inerente, cu distrugerile provocate drumurilor, cu crăpăturile cauzate clădirilor etc.” Şi reamintea că, în ciuda declaraţiilor unor voci ale Puterii, potrivit cărora se vor aloca fonduri pentru centura Timişoarei, „oricine ştie că pot fi finanţate din bani europeni, în domeniul transporturilor, doar obiectivele prezentate în Masterplan”.

 

Print Friendly, PDF & Email