Prima vaccinare din România într-un cabinet de medicină de familie, făcută la Timișoara

Dr. Mihai Iacob şi Dominic Fritz. Foto: Primăria Timişoara

La Timișoara a început azi campania-pilot de vaccinare împotriva covid-19 la medicii de familie. O campanie derulată de Ministerul Sănătății împreună cu Primăria Timișoara, Direcţia de Sănătate Publică Timiș, Asociația Timiș de Medicină de Familie și Colegiul Medicilor Timiș.

 

În acest proiect-pilot sunt implicați 50 de medici de familie din Timișoara și din zona metropolitană, care au primit în total 5.000 de doze de vaccin, pentru inocularea inițială și rapel. Medicii de familie au primit în plus materiale sanitare și câte 100 de teste rapide, ca bonus. Proiectul-pilot a primit suport financiar și din partea companiei Profi, care susține o parte din costurile financiare.

Foto: Primăria Timişoara

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a fost prezent azi, de Ziua Mondială a Sănătății, la cabinetul doctorului Mihai Iacob, președinte al Asociației Timiș de Medicină de Familie, unde a avut loc prima vaccinare împotriva covid-19 făcută într-un cabinet de medicină de familie.

Primarul apreciază că prin implicarea medicilor de familie, va crește mult capacitatea de vaccinare împotriva covid-19 şi le mulțumeşte pentru implicare celor care s-au înscris în acest proiect-pilot, dar și Ministerului Sănătății pentru că a ales Timișoara pentru acest proiect, despre care edilul spune că ar putea deveni primul liber de covid: „Dar pentru ca acest lucru să se întâmple rapid, avem nevoie de un număr mult mai mare de timișoreni vaccinați pentru a atinge imunitatea de grup.”

Foto: Primăria Timişoara

Medicul Mihai Iacob afirmă că acesta este un model de colaborare exemplar între public și privat. „Am convingerea că doar prin vaccinarea în cabinetele medicilor de familie vom accelera procesul de imunizare a populației și putem să ajungem la imunitatea de grup. Medicii de familie au reușit să vaccineze două milioane de persoane cu vaccin antigripal. Implicarea noastră în această campanie este absolut necesară pentru a opri această pandemie care ne-a dat tuturor viețile peste cap”, mai spune dr. Mihai Iacob.

Print Friendly, PDF & Email