Prima persoană vaccinată anti-covid la Timișoara, un medic de la Spitalul „Victor Babeș”

Prima persoană care va primi vaccinul anti-covid la Timișoara este medicul primar Teodora Moisil, de la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș”, potrivit Radio Timișoara.

 

Vaccinarea începe azi, de la ora 10 spune directorul spitalului, Cristian Oancea: „Avem o comisie de recepție a vaccinului, dimineață, împreună cu un reprezentant al Direcției de Sănătate Publică, după care la ora 10 vom vaccina primii colegi. Prima colegă vaccinată va fi doamna doctor Teodora Moisil, medic primar Infecțioase, după aceea urmând  să se vaccineze restul colegilor.”

Managerul Spitalului „Victor Babeș” estimează că vor exista și în România persoane infectate cu noua tulpină a virusului Sars-CoV-2, dar speră însă ca prin vaccinare să se reducă numărul persoanelor afectate și să ne putem relua viața normal: „Este clar că, noi având o masă populațională ridicată ca migrație, este foarte clar că și noi vom avea această tulpină cu care se confruntă acum în Anglia, Franța, am înțeles că și Italia și Olanda. Ne așteptăm ca, chiar dacă are o transmisie mai rapidă, formele să fie ușoare. Sperăm totuși ca prin vaccinare în primul rând să încetinim această pandemie și în al doilea rând, de ce nu, să începem încet, încet să ne recăpătăm viețile normale”.

Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, din Timișoara, primește cel mai mare număr de vaccinuri anti-covid, după București. Într-o primă tranșă, acest spital 450 de doze pentru vaccinarea personalului medical.

Campania de vaccinare anticovid începe duminică la ora 10 la nivelul întregii țări. În prima etapă vor fi vaccinați lucrătorii din domeniul sănătății și social atât din  sistem public cât și din cel privat. În a doua etapă, populația cu grad ridicat de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie iar în a treia etapă populația generală.

Print Friendly, PDF & Email