Preşedintele Ungariei Áder János va fi prezent la Timişoara, la evenimentele dedicate Revoluţiei

Áder JánosPreşedintele Ungariei, Áder János, va fi prezent, miercuri, la Timişoara, fiind invitat de europarlamentarul László Tőkés la o serie de evenimente dedicate Revoluţiei Române de la Timişoara.

 

Potrivit unui comunicat transmis de Consiliul Naţional Maghiar din Transilvania, citat de Mediafax, preşedintele Ungariei, Áder János, va participa la Timişoara la o serie de evenimente dedicate Revoluţiei, printre care o seară de gală.

Miercuri, 17 noiembrie, de la ora 18 va avea loc o seară comemorativă, la sediul Centrului Regional de Afaceri din Timişoara. În cadrul acestui eveniment vor rosti discursuri europarlamentarul Tőkés László, preşedintele CNMT, Áder János, preşedintele Ungariei, şi Sali Berisha, fost preşedinte şi prim-ministru al Albaniei. De asemenea, în aceeaşi locaţie va avea loc spectacolul „Rapsodia maghiar” susţinut de Ansamblul Popular de Stat Maghiar.

Joi, 18 decembrie, va avea loc comemorarea ecumenică, ce va începe la ora 18, la Biserica Reformată din Timişoara. Aici va fi prezent şi maratonistul Juhos Gábor, după 350 de kilometri parcurşi pe jos. Juhos a pornit, luni, din Cluj-Napoca, într-o cursă în care aleargă 42 de kilometri pe zi, dar parcurge o parte din traseu şi cu maşina. Demersul său a fost făcut în memoria eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989.

Print Friendly, PDF & Email