Preşedintele PSD Timiş către PNL: „Nu trimiteți specialiștii și profesioniștii acasă”

PSD Timiş susţine că noul „proiect de țară” îşi reprezintă schimbarea de către PNL a tututor specialiștilor şi profesioniştilor puşi în funcţii de PSD. Preşedintele PSD Timiş, Călin Dobra, susţine că acest lucru se va resimți curând și în Timiş, „unde se pregătesc schimbări majore pe criterii politice”.

 

Motivul schimbărilor, susţine PSD Timiş, este acela că noul Guvern liberal are ca prioritate zero punerea pe funcții de conducere a membrilor de partid, „indiferent dacă studiile, activitatea sau priceperea îi recomandă sau nu”.

„Așa cum promitea noul Guvern liberal, în cel mai scurt timp, specialiștii și profesioniștii aflați la conducerea instituțiilor din România vor fi schimbați din funcții. Sunt oameni care au condus ani buni instituțiile, care s-au specializat în domeniile în care au activat și care au făcut performanță din acele poziții administrative. Motivul schimbărilor este acela că noul Guvern liberal are ca prioritate zero punerea pe funcții de conducere a membrilor de partid, indiferent dacă studiile, activitatea sau priceperea îi recomandă sau nu. Este trist ca în câteva zile, așa cum se preconizează, să fie dați la o parte profesioniști, înlocuiți fiind cu «obligații de partid»”, transmite, într-un comunicat de presă, PSD Timiş.

Călin Dobra, președintele PSD Timiș, susţine că, „indiferent de vremuri, PSD a promovat și susținut oameni care s-au remarcat în domeniul profesional de activitate, care au avut rezultate remarcabile și nu în ultimul rând, oameni cu o pregătire care să îi recomande în respectivele domenii și funcții de conducere a diverselor instituții ale statului”.

Călin Dobra consideră că „schimbări doar de dragul schimbărilor”, făcute pe criterii politice, nu își au rostul, anticipând că acest mod forțat de ungeri pe funcții de conducere va conduce la apariția unor mari dificultăți în managementul respectivelor instituții. „Din păcate, acest lucru se va resimți curând și în județul nostru, unde se pregătesc schimbări majore pe criterii politice. Transmit un mesaj de aici, din Timiș: nu trimiteți specialiștii și profesioniștii acasă!”, le trasmite Călin Dobra liderilor liberali locali.

Print Friendly, PDF & Email