Preşedintele PNŢCD Timişoara acuză: “Au fost risipiţi 2,5 milioane de euro din bani publici pentru ACS Poli”

Acesta solicită dovezi referitoare la modul în care au fost utilizaţi banii publici alocaţi

Meci ACS Poli TimisoaraPreşedintele PNŢCD Timişoara, Ciprian Mihok, a făcut public un mesaj în care le solicită primarului Timişoarei, Nicolae Robu, şi preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, să justifice modul în care au fost cheltuite sumele, alocate de la buget, investite în “jaful din bani publici denumit ACS Timişoara”.

 

“În numele cetăţenilor Timişoarei, cerem socoteală primarului "

Nicolae Robu, consilierilor locali, preşedintelui CJ Timiş, Titu Bojin, şi consilierilor judeţeni pentru modul în care au fost cheltuite cele 2,5 milioane de euro pe un proiect fotbalistic ratat. Pe de altă parte, instituţiilor statului le atragem atenţia că jaful din bani publici denumit ACS Timişoara trebuie demascat şi sancţionat”, se arată în mesajul semnat de preşedintele PNŢCD Timişoara, Ciprian Mihok, şi de prim-vicepreşedintele PNŢCD, Florin Mihăilescu .
Ciprian Mihok portretCandidatul PNŢCD Timişoara în competiţia electorală pentru alegerile parlamentare parţiale de pe Colegiul III, Ciprian Mihok, îi acuză pe reprezentanţii autorităţilor că “au transformat un simbol al Timişoarei într-o cacealma penibilă, dar extrem de costisitoare, în beneficiul propriului amuzament”. În plus, spune acesta, “v-aţi bătut joc de cetăţenii acestui oraş, cheltuind discreţionar zece milioane de lei pe un proiect ratat – ACS Poli Timişoara, care a însemnat exclusiv hrănirea ambiţiei a doi oameni şi a intereselor  lor”.

Acesta îi mai acuză pe cei doi lideri politici, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, şi pe preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin, şi de faptul că au finanţat o echipă fără spectatori şi fără rezultate, o echipă care a purtat numele Timişoarei, făcându-l de ruşine: “Aţi susţinut, încurajat şi plătit lunar zeci de persoane care au deservit doar interese, fie nulităţi, expiraţi profesional sau întreţinuţi pentru merite politice. O adevărată clică care a tocat bani publici”. Ciprian Mikok mai spune că trebuie justificată, în faţa cetăţenilor, şi aducerea în echipă a unor “jucători depăşiţi de fenomenul fotbalistic al Ligii I, care au fost prezentanţi ca adevărate vedete” şi trebuie oferite explicaţii pentru componenţa, decisă de către autorităţi, a “staff-ului din care nu au lipsit diverşi specialişti scoşi de la naftalină, folosiţi pe post de salvatori”.

Acesta apreciază că singura valoare care a contat a fost cea a bugetului care urma să ajungă la toţi acoliţii şi la toţi protejaţii şi îi semnalează edilului Timişoarei faptul că “bătutul mingii cu studenţii nu califică pe nimeni în patron de club, aşa cum uitatul la televizor nu transformă pe nimeni în manager sportiv. Dacă aveaţi nevoie de o jucărie, trebuia să o plătiţi din banii proprii şi nu din buzunarul timişorenilor”. Ciprian Mihok solicită argumente pentru risipa de bani de la buget, pentru “cele 2,5 milioane de euro care ar fi putut să devină drumuri, parcuri, servicii sau orice altceva în beneficiul cetăţenilor Timişoarei”.

În plus, afirmă acesta, şi precedenta administraţie publică a finanţat un proiect fotbalistic, tot din banii timişorenilor, diferenţa fiind că anteriorul proiect fotbalistic a funcţionat ani buni şi a scris o parte de istorie pentru Timişoara fotbalistică şi că numele acestui oraş a fost reprezentat atunci cu succes, de la Zagreb până la Manchester 
şi de la Doneţk până la Amsterdam. “Acea «Poli» a umplut stadioane până la refuz şi ne-a făcut să fim mândri în culorile alb-violet”, conchide preşedintele PNŢCD Timişoara, Ciprian Mihok.

Print Friendly, PDF & Email