Preşedintele PMP Timiş: „Urmăritul penal Ponta și-a pierdut uzul rațiunii”

Roxana Iliescu Foto PMPSolidaritatea manifestată de premierul Victor Ponta cu baronii locali PSD cercetați sau acuzați pentru fapte de corupție, pe care acesta îi îndeamnă să reziste în fața „atacurilor brutale ale justiției”, riscă să compromită România în fața Cancelariilor europene, avertizează președintele PMP Timiș, Roxana Iliescu. Care atrage atenţia şi asupra faptului că primul-ministru transmite mesaje menite să precipite trecerea prin Parlament a legilor de amputare a Codurilor Penale

 

Partidul Mișcarea Populară Timiș amendează conținutul unei postări făcute ieri, de premierul Victor Ponta, pe o rețea de socializare, în care acuză „atacurile grave ale justiției împotriva aleșilor locali”.

Referindu-se la Victor Ponta ca la premierul în exil al României și comparând atitudinea acestuia cu cea a premierului grec Alexis Tsipras, reprezentanții PMP Timiș își manifestă indignarea față de solidaritatea manifestată în scris de premier cu baronii locali cercetați pentru fapte de corupție. „După modelul clonei sale socialiste și populiste din Grecia, care își ascunde problemele mari atacând creditorii externi și Uniunea Europeană, Victor Ponta le recomandă baronilor locali, într-o postare pe Facebook, ,să reziste la cel mai grav și brutal atac împotriva aleșilor locali din istoria democratică a României!”, arată reprezentanții PMP Timiș, într-un comunicat trimis redacţiei.

Aceștia remarcă și similitudinea reacțiilor premierului cu cele ale șefului Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a solicitat recent președintelui Klaus Iohannis demiterea de la conducerea DNA și a ÎCCJ a procurorului Laura Kovesi și a judecătorului Livia Stanciu. Și care acum își manifestă nemulțumirea la adresa menținerii MCV și a continuării monitorizării situației din România de către partenerii europeni. În plus, subliniază reprezentanții PMP Timiș, președintele Senatului a mai acuzat și faptul că „de multe ori parcă preocupările şi ale politicienilor şi ale Justiţiei şi ale presei par să fie pentru Justiţia de export”.

„Ne întrebăm, la care atac se referă premierul Ponta? Cumva la faptul că Justiția nu-i mai lasă să fure pe primari și președinții de Consilii Județene? De ce este deranjat președintele Senatului că suntem monitorizați pe justiție? Pentru că astfel nu se pot modifica atât de ușor, favorabil lor, prevederile Codurilor Penale?”, chestionează reprezentanții PMP Timiș. Potrivit aprecierii cărora, în fața solicitărilor venite din partea justiției, „urmăritul penal Ponta și-a pierdut uzul rațiunii”.

Președintele PMP Timiș, avocatul Roxana Iliescu, spune că în perspectiva reîntoarcerii în țară a premierului, mesajul acestuia denotă panica celui care riscă să iasă prematur de pe scena politică, „executat fiind de baronii locali aflați în vizorul justiției, care cer intens promovarea legilor de amputare a Codurilor Penale”. Pe lista aleșilor locali îmbărbătați din Turcia de Victor Ponta, mai spune Roxana Iliescu, se află şi președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, alături de Liviu Dragnea, fost ministru și secretar general PSD, condamnat în primă instanță, Adrian Duicu, fost președinte CJ Mehedinți, cercetat penal, Bunea Stancu, fost președinte al CJ Brăila, cercetat penal, Nicușor Constantinescu, președinte al CJ Constanța, trimis în judecată, Ion Prioteasa, șeful CJ Dolj, cercetat penal, Marian Oprișan, președintele CJ Vrancea, trimis în judecată, Radu Mazare, primarul Constanței, trimis în judecată, Constantin Nicolescu, președintele CJ Argeș, condamnat cu executare, Tudor Pendiuc, primarul din Pitești, trimis în judecată, Constantin Boșcodeală, primarul din Buzău, trimis în judecată, Constantin Contac, președinte al CJ Botoșani, condamnat definitiv, Mircea Cosma, președintele CJ Prahova, trimis în judecată, şi Silvian Ciupercă, şeful CJ Ialomiţa, trimis în judecată.

În acest context, remarcă Roxana Iliescu, mesajul lui Victor Ponta nu face decât să reflecte conștientizarea faptului că Justiția, pe care PSD nu reușește să o controleze, va reuși să îi îngenuncheze pe mulți dintre baronii locali ai partidului. Situație în care „înțelegerea frățească dintre PSD și PNL asupra Legii alegerilor locale, prin care au stabilit alegerea primarilor dintr-un singur tur, care avantajează clar primarii în funcție și cele două partide, s-ar putea să nu-și mai atingă scopul”.

De fapt, mai spune avocatul Roxana Iliescu, este vorba despre teama în faţa unui „atac brutal” al Justiției asupra corupției generate și întreținute 25 de ani „de generațiile de baroni corupți formați și protejați de Iliescu, Năstase, Dragnea, și apărați acum de Victor Ponta, cu riscul de a se compromite definitiv și de a compromite și țara în fața cancelariilor europene”.

Print Friendly, PDF & Email