Preşedintele P.N.Ţ.C.D. Timiş, Valentin Moldovan, şi-a anunţat candidatura la alegerile europarlamentare

Valentin Moldovan, presedinte interimar PNTCD Timis (7)P.N.Ţ.C.D. va candida pe liste proprii la alegerile europarlamentare din acest an, a anunţat liderul P.N.Ţ.C.D. Timiş, Valentin Moldovan. Acesta şi-a manifestat regretul faţă de dezbinarea partidelor de dreapta de pe scena politică din România, situaţie care, în opinia sa, generează servicii forţelor politice de stânga.

 

P.N.Ţ.C.D., pe liste proprii

Preşedintele P.N.Ţ.C.D. Timiş, Valentin Moldovan, a anunţat că, în cadrul Comitetului Naţional de Conducere al partidului, care a avut loc luni, la Bucureşti, s-a luat decizia candidaturii pe liste proprii la alegerile europarlamentare. În plus, spune Valentin Moldovan, chiar dacă nu a purtat încă nicio discuţie oficială în acest sens, a decis să îşi depună candidatura pentru alegerile europarlamentare. “Doresc să ajut partidul să acceadă în Parlamentul European”, declară Valentin Moldovan, care adaugă că mizează pe o poziţionare a sa pe unul dintre primele cinci locuri, “chiar dacă nu printre primele două”. Şi precizează că, potrivit deciziei conducerii partidului, “finanţarea pentru campanie va veni preponderent de la centru”, în vreme ce în plan local va fi acordat sprijin logistic din partea fiecărei organizaţii în parte, în relaţionarea cu electoratul.

Data anunţată pentru depunerea candidaturilor este 25 martie, moment până la care trebuie adunate cele 200.000 de semnături necesare depunerii listelor la Autoritatea Electorală şi vor fi depuse aplicaţiile de către toţi membrii P.N.Ţ.C.D. care doresc să reprezinte partidul la alegerile europarlamentare.

“Ne dorim ca toate organizaţiile să fie reprezentate”, spune Valentin Moldovan. Acesta declară că regretă faptul că Alianţa D.A. nu mai poate funcţiona. “Regret ceea ce s-a întâmplat cu Forţa Civică, am avut o colaborare bună”, spune Valentin Moldovan, spunând că, potrivit informaţiilor de care dispune, F.C. nu va putea candida pe liste proprii la alegerile europarlamentare din acest an, întrucât nu a reuşit, până la finele anului trecut, să depună la Tribunalul Bucureşti listele actualizate, cu cele 25.000 de semnături necesare, din minimum 18 judeţe şi Bucureşti, în vederea reconfirmării ca partid. “Reprezentanţii F.C. vor putea candida doar pe listele altor partide”, susţine Valentin Moldovan.

Laurenţiu Ştefănescu: “F.C. va depune liste proprii”

Laurentiu Stefanescu, vicepresedinte Forta CivicaPreşedintele F.C. Timişoara, Laurenţiu Ştefănescu, spune, însă, că informaţia potrivit căreia F.C. nu va putea depune liste proprii de candidaţi la europarlamentare e eronată, aceasta bazându-se pe o cutumă interpretată greşit şi care nu este funcţională. Cutumă ce face referire la obligaţia fiecărui partid, prevăzută în articolul 27 din Legea partidelor politice, 14/2003, de a-şi actualiza în fiecare an preelectoral listele de membri. Potrivit respectivelor prevederi, toate formaţiunile care doresc să participe la competiţiile electorale din 2014 ar fi trebuit să depună, până la finele lui 2013, la Tribunalul Bucureşti, listele cu semnăturile a 25.000 de membri, domiciliaţi în cel puţin 18 dintre judeţele ţării şi Capitală, însă nu mai puţin de 700 de persoane pentru fiecare dintre aceste judeţe şi municipiul Bucureşti. Laurenţiu Ştefănescu, mai spune că F.C. va depune, până la termenul limită listele cu candidaţii proprii pentru alegerile europarlamentare.

Referindu-se, la începutul acestui an, la faptul că, potrivit informaţiilor care figurează pe site-ul Tribunalului Bucureşti, F.C. este singurul partid care nu a depus, până la finalul lui 2013, listele care să îi îngăduie reconfirmarea, secretarul general adjunct al F.C., Valentin Şuvar, a catalogat procedura reînscrierii drept “un exces de zel” şi a menţionat că nu există măsuri sancţionatorii în Legea Partidelor: “Reînscrierea este un exces de zel, nu va fi nici un fel de problemă pentru Forţa Civică”.

“Dezbinarea dreptei face servicii stângii”

În privinţa opţiunii partidelor de dreapta pentru prezentarea pe liste separate la alegerile europarlamentare , Valentin Moldovan spune că P.N.Ţ.C.D. a făcut eforturi susţinute pentru a determina o coalizare a forţelor politice de dreapta, dar că o formulă de colaborare nu a fost posibilă, “din cauza unor calcule meschine ale liderilor politici ai formaţiunilor de dreapta, ale căror orgolii fac deservicii interesului public. Această dezbinare a dreptei face servicii stângii”. Valentin Moldovan mai spune că, în acest moment, reprezentanţii P.N.Ţ.C.D. resping orice posibilitate de colaborare cu P.N.L.: “Crin Antonescu trebuie să răspundă, pentru că a contribuit la aducerea stângii la putere”, iar situaţia din acest moment a P.N.L. este “o fugă de răspundere a lui Crin Antonescu” şi “nu face decât să reflecte obsesia pentru putere a liderului P.N.L.”, despre care afirmă că a produs ruptura din U.S.L., în momentul în care a pierdut certitudinea candidaturii la alegerile prezidenţiale ca şi candidat al U.S.L.

Print Friendly, PDF & Email