Președintele Curții de Apel Timișoara: „Singurul afectat cel mai mult de stoparea activității este cetățeanul”

Președintele Curții de Apel Timișoara, judecătorul Erica Nistor, susține că greva din justiție nu este o soluție.

 

Erica Nistor, președintele Curții de Apel Timișoara, a declarat, la finalul ședinței de bilanț al inbstituţiei pe 2018, că prin sistarea activității instanţei ar avea de suferit cetățeni care nu au nicio vină pentru actuala situație din justiție.

Stoparea activității eu consider că nu este cea mai fericită metodă deoarece, am spus și o subliniez, Justiția este un serviciu public destinat cetățeanului. Singurul afectat cel mai mult de stoparea activității este cetățeanul, justițiabilul, care nu are nicio vină pentru vremurile pe care le traversăm”, declară, la Radio Timişoara, Erica Nistor.

La prezentarea raportului de activitate al instanţelor din jurisdicţia Curţii de Apel Timişoara pe anul 2018, la care au participat judecători, procurori şi avocaţi, a fost aşteptat şi ministrul Tudorel Toader, care, însă, nu a mai ajuns la Timişoara.

Reamintim, ultimele modificări ale legilor justiției, făcute prin ordonanță de urgență, au declanșat un val de nemulțumiri în justiție, iar mai multe unități de parchet, printre care și Parchetul Judecătoriei Timișoara, au anunțat sistarea activității.

 

Citiţi şi:  După Cluj, şi la Timişoara magistraţii ies la protest față de OUG privind legile justiției

Citiţi şi: Protest al magistraților, la Timișoara. Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş își suspendă activitatea

Citiţi şi: Ministrul Tudorel Toader, aşteptat de protestatari la Universitatea de Vest din Timişoara

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Jurnalist Timpolis, sorin.olaru@timpolis.ro