Președintele Consiliului Județean Timiș: „Proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021 trebuie să unească oamenii și nu să îi dezbine”

 

Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, s-a întâlnit vineri cu reprezentanții Grupului de reflecție și inițiativă Timișoara Capitală Europeană.

 

Scopul întâlnirii a fost găsirea unor soluții la problemele ridicate, într-un memoriu depus la CJ Timiș, de o parte a oamenilor de cultură din oraș și coagularea întregii comunități în jurul proiectului Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021.

„Cred că era necesară această întâlnire, deoarece proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021 trebuie să unească oamenii și nu să îi dezbine. Multe din cele sesizate sunt probleme tehnice care țin de implementarea procedurilor asumate la data câștigării titlului și din această perspectivă sunt optimist că toate părțile implicate se vor pune la masă și vor găsi cele mai bune soluții”, a declarat Călin Dobra, la finalul întâlnirii.

Acesta susține că apreciază acivitatea de până acum a directorului executiv al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021, Simona Neumann, dar spune că înființarea unui Consiliu Consultativ și stabilirea unui calendar de alegeri clar și transparent sunt pași procedurali necesari.

Atragerea de partea proiectului a unui public cât mai diversificat este un plus pentru societate, pentru că diversitatea este o caracteristică a Timișoarei. Bucuria și entuziasmul de la data desemnării Timișoarei nu trebuie umbrite de acțiuni din care toată lumea are de pierdut și care pun în pericol întregul proiect”, mai spune președintele CJ Timiș.

Reprezentanții Grupului de reflecție și inițiativă Timișoara Capitală Europeană prezenți la sediul CJ Timiș au fost regizorul de film Florin Iepan, regizorul de teatru Ștefan Iordănescu, președintele Asociației Ariergarda, scriitorul Daniel Vighi, directorul Bibliotecii Centrale Universitare Timișoara, Vasile Docea, jurnalista Brîndușa Armanca, președintele asociație Art Encounters, Ovidiu Șandor, președintele Fundației Triade, Sorina Jecza,  președintele Gărâna Jazz, Marius Giura, președintele asociației Contrasens, Dana Sarmeș, și președintele asociație Pelicula Culturală, Nicoleta Ciocov.

Print Friendly, PDF & Email