Președintele CJ Timiș cere redeschiderea sălilor de sport din întreg județul

Foto: PNL Timiş

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, anunţă că, în contextul scăderii, în Timiş, a ratei de infectare cu covid-19, a trimis o adresă Prefecturii Timiș prin care solicită redeschiderea sălilor de sport.

 

Solicitarea vine în contextul scăderii, în Timiş, a ratei de infectare cu covid-19 din ultimele zile, dar și al ieșirii din carantină a majorității localităților în care încă se aplică restricții. Prin această adresă se solicită convocarea imediată a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, organismul care a aprobat închiderea sălilor de sport.

În ultimele zile, rata de infectare cu covid-19 a scăzut la nivelul județului Timiș, ca rezultat al impunerii unor restricții care au fost, în acel moment, necesare. Le mulțumesc tuturor locuitorilor județului pentru că au înțeles să respecte restricțiile”, spune Alin Nica.

În context, acesta solicită redeschiderea, cu respectarea normelor de igienă și de distanțare, a centrelor de fitness și a sălilor de sport: „Eu sunt un adept al sportului și cred în creșterea naturală a imunității prin practicarea de activități fizice. Am discutat cu mai mulți medici și specialiști în domeniu, iar aceștia susțin că practicarea sportului contribuie deopotrivă la prevenția bolii sau, în cazul celor care au făcut forme ușoare de covid-19, la o recuperare mai rapidă”.

Pe viitor, adaugă el, îşi doreşte ca alături de principalii operatori fitness din judeţ, CJ Timiş să inițieze un parteneriat sub forma unor campanii comune pentru promovarea sportului.

Decizia de suspendare a interdicției funcționarii sălilor de sport și fitness le revine membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș.

Print Friendly, PDF & Email