Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, s-a declarat, la Timişoara, solidar cu primarul Radu Mazăre

Grindeanu si Valeriu ZgoneaO viziune, expusă în termeni lipsiţi de concreteţe, asupra PSD, pe care îl prezintă drept un partid orientat asupra conturării unor politici de tip asistenţial şi care se adresează cu precădere categoriilor sociale vulnerabile, acestea au fost principalele repere ideologice ale discursului public al preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, prezent vineri la Timişoara. Acesta s-a lansat, însă, în veritabile tirade la adresa reprezentanţilor actualei Opoziţii, referitor la care a declarat că au înjurat România de la Bruxelles, pe banii ţării. În plus, a fost critic la adresa primarului Timişoarei, Nicolae Robu, dar a elogiat activitatea primarului Constanţei, Radu Mazăre. 

 

Un proiect de ţară de tip asistenţial

Secondat de întreaga echipă de la vârful PSD Timiş, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că mesajul cu care PSD se prezintă în faţa românilor vizează revigorarea sentimentului de mândrie naţională şi a mândriei de a fi români, după ce exponenţii actualei Opoziţii ar fi generat, potrivit aprecierilor acestuia, numeroase motive de ruşine, sărăcind România, închizând spitale şi disponibilizând masiv angajaţi, în cadrul unor reforme de care Valeriu Zgonea îl face responsabil pe preşedintele Traian Băsescu, despre care spune că a condus ţara în direcţia unor politici de supra-îndatorare şi de sărăcire a statului cum au fost cele duse de Nicolas Sarkozy, în Franţa, şi de Silvio Berlusconi, în Italia.

Au vorbit România de rău pe banii ţării”, i-a acuzat Valeriu Zgonea pe reprezentanţii Opoziţiei.

Referindu-se la partidul pe care îl reprezintă, Valeriu Zgonea a precizat că este „capabil să creeze politici publice”, afirmând că PSD a identificat pentru România un culoar favorabil, de dezvoltare sustenabilă, şi care se gândeşte în primul rând la cei săraci, în vreme ce reprezentanţii Opoziţiei „se gândesc doar la ei”.

Argumentând actuala retorică de campanie a PSD, Valeriu Zgonea a declarat că social-democraţii au optat pentru a discuta despre „lucrurile care ne apropie” şi a opinat că Europa trebuie adusă mai aproape de fiecare român, pentru a genera prosperitate şi progres.

PSD are un proiect de societate”, a declarat Valeriu Zgonea, adăugând că „proiectul lor (al reprezentanţilor Opoziţiei – n.red.) este să înjure România”. De aceea, la alegerile din 25 mai, anunţă Valeriu Zgonea, PSD va trimite în Parlamentul European „o echipă care să se bată pentru mândria de a fi român, pentru locuri de muncă şi pentru prosperitate”.

Valeriu Zgonea, solidar cu primarul Radu Mazăre

În reprezentanţii Opoziţiei Valeriu Zgonea mai spune că a identificat persoane care fug de asumarea unei răspunderi. Acesta a invocat, în sprijinul afirmaţiei sale, eforturile recente depuse de el însuşi, la nivelul Camerei Deputaţilor, pentru a facilita accesul reprezentaţilor Justiţiei la soluţionarea cazului deputatului de Dâmboviţa, Florin Popescu, fost membru PDL şi fost membru PMP, din care şi-a dat demisia. El afirmă că reprezentanţii PSD se chinuie să îi ridice imunitatea, într-un demers pe care l-a catalogat drept o tentativă a actualei puteri de „a curăţa Parlamentul de corupţii care au ajuns acolo pe uşa din spate”. „Opoziţia dă un semnal de minciună”, acuză Valeriu Zgonea, care a precizat că motivul pentru care nu îi poate fi ridicată imunitatea deputatului Florin Popescu ţine de neîntrunirea cvorumului, pe fondul absenteismului masiv din rândul Opoziţiei. “Votul plenului e important”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, erijându-se într-un apărător al valorilor democratice şi precizând că Parlamentul nu se poate întoarce la perioada preşedinţiei Robertei Anastase, “să ne întâlnim 20 şi să spunem că am fost 150”.

În ceea ce priveşte subiectele de interes local, Valeriu Zgonea l-a amendat în termeni duri pe edilul liberal Nicoale Robu. Despre care a precizat, referindu-se la conţinutul unei declaraţii recente a primarului, care a declarat că îi este ruşine cu o parte dintre foştii colegi de alianţă, printre care şi primarul Constanţei, Radu Mazăre, că edilul Timişoarei “ar trebui să se ocupe cu administraţia locală şi cu ruşinea mai puţin”. Şi că ar trebui, mai degrabă, ca edilului să îi fie ruşine de propriii colegi de partid Relu Fenechiu şi Dan Radu Ruşanu, ori de mai tânărul coleg Tudor Chiuariu, fost preşedinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor. „Radu Mazăre a fost ales de cetăţeni”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea, adăugând că activitatea acestuia a adus Constanţei „prosperitate şi progres”.

Deputatul PSD Sorin Grindeanu, atacuri şi insinuări la adresa edilului Nicolae Robu

Tot despre motive de ruşine şi tot cu referire la persoana actualului primar al Timişoarei a vorbit, în termeni extrem de critici, şi deputatul PSD Sorin Grindeanu, fost viceprimar al Timişoarei. Care a precizat că Nicolae Robu ar trebui să conştientizeze faptul că a ajuns primar, şi aceasta fără să participe în mod direct nici măcar o zi la campania electorală din 2012, din partea USL, nu din partea PNL, pentru că “pe buletinul de vot a scris atunci USL”.

În plus, a mai apreciat Sorin Grindeanu, era rezonabil şi de aşteptat ca primarul Nicolae Robu să nu vorbească acum despre campania din 2012, dintr-o serie de raţiuni care îl dezavantajează. Şi, a mai opinat Sorin Grindeanu, poate fi lesne de înţeles de ce primarului Nicolae Robu i-ar fi mai confortabil acum să discute cu Elena Udrea, în contextul în care preşedintele Traian Băsescu este „actualul şef al domnului Robu”, pe cei doi apropiindu-I şi ceea ce Sorin Grindeanu a numit „chestiuni ce ţin de foste doamne consiliere”. „Mă aştept, în campania din 2016, să-l văd pe domnul Robu într-un trening alb, băgat în şosete, făcând campanie pentru o domnişoară actual consilier”, a declarat, ironic, deputatul social-democrat.

Print Friendly, PDF & Email