Preşedintele C.J. Timiş, prezent la discursul premierului chinez, de la Palatul Parlamentului

Invitaţiile au fost lansate către toţi şefii de Consilii Judeţene şi primarii reşedinţelor de judeţ

Preşedinţii de Consilii Judeţene şi primarii municipiilor reşedinţă de judeţ au fost invitaţi oficial să asiste la discursul pe care l-a rostit, miercuri după-amiază, în faţa plenului reunit al celor două Camere ale Parlamentului, premierul chinez Li Keqiang. Timişul a fost reprezentat doar de preşedintele Consiliului Judeţean, Titu Bojin. Primarul Nicolae Robu nu a dat curs invitaţiei.

 

Discurs al premierului Chinei în faţa plenului reunit al celor două Camere ale Parlamentului

titu_bojin-15578Miercuri după-amiază, premierul chinez Li Keqiang a rostit un discurs în faţa plenului reunit al celor două Camere ale Parlamentului, ocazie cu care, potrivit Mediafax, preşedinţii de Consilii Judeţene şi primarii mu­nicipiilor reşedinţă de judeţ au fost invitaţi să participe la reuniunea de plen. 30 de preşedinţi de Consilii Judeţene şi 29 de primari de municipiu reşedinţă de judeţ îşi confirmaseră prezenţa.

Primarul Nicolae Robu nu a dat curs invitaţiei

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, a dat curs invitaţiei. L-am întrebat pe Titu Bojin care apre­ciază că sunt efectele dezbaterilor de la Forumul Economic şi Comercial Chi­na-Europa Centrală şi de Est care se pot reflecta în beneficii economice asu­­pra Timişului. Liderul C.J. Timiş ne-a de­clarat că, deocamdată, discuţiile s-au purtat la nivel de Guvern şi de minis­te­re şi că urmează, în funcţie de intere­sul pe care investitorii îl vor manifesta faţă de un anumit gen de proiect sau dome­niu, să se stabilească unităţile admi­nistrativ-teritoriale care pot reprezenta o ţintă pentru dezvoltarea de parte­neriate. “Am participat la dezbaterile din cadrul Forumului Eco­nomic şi la dez­baterile pe secţiuni, pe diferite ca­pitole şi direcţii. S-a vorbit des­pre mai multe domenii, printre care sectorul I.M.M.-urilor, Industrie, Agricultură, Tu­rism. Timişul a fost bine reprezen­tat atât la nivel oficial, cât şi de către investitori care s-au dovedit intere­saţi”, mai spune Titu Bojin.

Alina Sabou, reprezentantul Bi­rou­­lui de Presă al P.N.L. Timiş, ne-a de­­clarat că primarul Nicolae Robu nu a participat la şedinţa plenului reunit de miercuri după-amiază.

Premierul chinez şi-a încheiat mier­curi vizita de trei zile la Bucureşti – pri­ma vizită în România a unui prim-mi­nistru al Chinei, după 19 ani. Cu acest prilej, la Palatul Parlamentului, a avut loc a treia ediţie a Forumului Economic şi Comercial China-Europa Centrală şi de Est. Prima ediţie a acestei reuniuni s-a desfăşurat la Budapesta, în 2011, iar cea de-a doua, la Varşovia, în 2012, când România a fost reprezentată de premierul de atunci, Mihai-Răzvan Ungureanu.

Print Friendly, PDF & Email