Preşedinte PNL Timiş: „Această nouă devoalare de mentalitate şi caracter oferită dl Ponta mă face să regret şi mai mult că am crezut în el şi în PSD”

Nicolae RobuDupă solidarizarea membrilor Societăţii „Timişoara” şi ai Partidului Forţa Civică Timiş cu Mircea Mihăieş – după ce premierul României l-a numit „fascist” –, o altă voce din urbea de pe Bega condamnă public ieşirea primului-ministru, preşedintele PNL şi primar al Timişoarei, Nicolae Robu.

 

Ca intelectual, profesor universitar şi primar al municipiului Timişoara, consider total deplasată catalogarea drept «fascist» a concitadinului Mircea Mihăieş, proeminent scriitor, critic literar şi cadru universitar al Timişoarei, de către premierul Victor Ponta”, declară, azi, într-un comunicat de presă Nicolae Robu.

Acesta califică drept îngrijorător faptul că România a ajuns, la 25 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989, să aibă un prim-ministru – aspirant, în plus, la funcţia de preşedinte – în stare să procedeze astfel cu cei care au alte opţiuni ideologice şi alte afinităţi de persoane decât ale sale. „Această nouă devoalare de mentalitate şi caracter pe care ne-o oferă dl Victor Ponta mă face să regret şi mai mult că în urmă cu nu multă vreme – ca om cu o cu totul altă axiologie, având, la loc de frunte în setul de valori prezumţia de bună-credinţă – am putut fi atât de naiv încât să cred în el şi în partidul pe care îl conduce, ba mai mult, să-i îndemn şi pe alţii să facă la fel”, mai spune preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu.

Miercuri, premierul Victor Ponta a avut o ieşire furibundă la adresa fostului preşedinte al ICR, Mircea Mihăieş.  „Erau acolo (la Institutul Cultural Român – n.r.) persoane care au făcut deseori declaraţii şi au exprimat opinii antiromâneşti, chiar fasciste. Nu exagerez. E un domn, Mihăieş, dânsul e de extremă dreaptă. Este un fascist bătrân. Dacă nu credeam că mai există neonazişti în Europa, uite că mai există în România”, declara, prim-ministrul Victor Ponta, pentru a-şi justifica refuzul de a contrasemna decretele de decorare emise de Preşedinţia României pentru decorarea unor personalităţi din fosta conducere a ICR.

 

Print Friendly, PDF & Email