Preşedinte PMP Timiş: „Împreună cu Theodor Paleologu, PMP își poate atinge toate obiectivele pe care și le-a propus”

Organizația PMP Timiș anunţă că susține candidatura lui Theodor Paleologu, „președintele „educator” pentru România, şi îşi exprimă convingerea că, alături de acesta, PMP își poate atinge toate obiectivele propuse.

 

Theodor Paleologu a fost votat în unanimitate de membrii Colegiului Naţional al PMP, la propunerea preşedintelui de onoare al PMP, Traian Băsescu. De asemenea, Mihail Neamțu a fost validat pentru funcția de purtător de cuvânt al partidului și al campaniei prezidențiale a PMP.

Theodor Paleologu  a fost diplomat și ambasador al României în Danemarca și Islanda, în perioada 2005 – 2008. Apoi, deputat de București în legislatura 2008-2012, fiind ales în 2008 din partea Partidului Democrat Liberal și în 2012 din partea Alianței România Dreaptă.De asemenea, între 22 decembrie 2008 și 23 decembrie 2009, a fost ministru al Culturii în primul Guvern condus de Emil Boc.

Consider că împreună cu Theodor Paleologu, PMP își poate atinge toate obiectivele pe care și le-a propus, având în persoana acestuia un candidat puternic, un profesionist, cu un cv impresionant, cu studii la Sorbona și la École Normale Supérieure, în Franța”, afirmă preşedintele PMP Timiş, deputatul Cornel Sămărtinean.

„Alegerile prezidențiale sunt alegeri foarte speciale, nu seamănă cu cele parlamentare sau locale. Nu se votează un partid, se votează un om și proiectele pe care acest om vrea să le pună în practică pentru dezvoltarea acestei țări. Candidatul PMP își propune să facă din această campanie electorală ceva cu totul nou, anume un imens exercițiu pedagogic la scara întregii națiuni, tocmai de aceea educația va fi una din marile teme pe care Theodor Paleologu le va aborda, domeniu  pe care domnia sa îl stăpânește foarte bine”, declară preşedintele PMP Timiş, Cornel Sămărtinean.

Acesta afirmă că această campanie a candidatului PMP va fi, de fapt, un curs interactiv, pro bono, despre valorile care țin o societate împreună, despre moștenire și educație, despre legătura dintre justiție și pace socială, despre dreptate și libertate ca fundamente ale prosperității, despre grija pentru natură și criza demografică, despre diplomație și rolul României în lume.

„Candidatura lui Theodor Paleologu la alegerile prezidențiale din 10 noiembrie 2019 ne onorează, dar în același timp ne obligă să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor românilor. Cred cu tărie în forța și profesionalismul candidatului PMP”, mai spune Cornel Sămărtinean.

Prin vocea candidatului său, PMP anunţă că va continua să susţină perspectiva europeană a Republicii Moldova, perspectiva parcursului său european.

 

Print Friendly, PDF & Email