Premiul „Solidaritatea”, pentru Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, în cadrul Galei Excelenței Bănățene

Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara a primit, în cadrul Galei Excelenței Bănățene, premiul “Solidaritatea – Gheorghe Ciobanu” pentru responsabilitate socială.

 

Este o onoare pe care o faceți tuturor medicilor, asistentelor si infirmierelor de la Spitalul Victor Babeș, dar și o recunoaștere a eforturilor tuturor celor care intra zi de zi în lupta împotriva noului coronavirus, indiferent de unitatea sanitară în care lucrează. Este o luptă crîncenă, este o luptă pentru viață, este o luptă în care am intrat în urmă cu peste zece luni și pe care o continuăm cu aceeași dârzenie. Vă promitem că nu ne vom da bătuți”, transmit reprezentanţii Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Doctor Victor Babeș” Timișoara, aflat, de la finalul lunii februarie, pe linia întâi a luptei împotriva covid-19.

Din primele zile ale pandemiei, Spitalul „Victir Babeş” a lansat o campanie de strângere de fonduri, intitulată Stop covid-19. „Ceea ce s-a întâmplat în următoarele luni a arătat că solidaritatea și dorința de a ajuta sunt mai mult decât simple cuvinte din dicționar. Mii de persoane au dat un mesaj către un număr de telefon cu taxă. Sute de firme au făcut donații nu doar în bani, ci și în materiale sanitare. Și astfel, împreună, am reușit să obținem suportul necesar combaterii bolii”, mai spun oficialii spitalului.

Aceştia anunţă că premiul primit la Gala Excelenţei Bănăţene este dedicat medicilor de la ATI, „care în fiecare moment luptă pentru a câștiga forță și timp pentru cei care nu mai pot lupta singuri împotriva noului coronavirus”, dar şi medicilor infecționiști și pneumologi, „care îmbracă în fiecare zi acel costum de protecție și intră în zona roșie nu numai pentru a administra un tratament, ci uneori doar pentru a-i asculta pe cei care sunt nevoiți să stea în spital, în unele cazuri chiar și câteva săptămâni”, și radiologilor, „fără de care lupta pe care o ducem zilnic ar fi mult mai grea și complicată”, dar şi zecile de asistente medicale, infirmiere și brancardieri: „Cu toții îl merită, și asta pentru că şi-au asumat cu toată răspunderea riscul că s-ar putea infecta, că ar putea duce boala acasă la familiile lor și astfel să își infecteze propriii copii, soții sau părinții. Și, din păcate, lupta asta a noastră nu se va termina foarte curând”.

Gala Excelenţei Bănățene este un eveniment organizat de Consiliul pentru Excelența Timişoarei împreună cu Asociația Marea Lojă Națională din România.

Print Friendly, PDF & Email