Premiile Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Timișoara, pentru anul 2012

Marian OdangiuLa Timişoara, sunt decernate, azi, premiile şi diplomele Filialei Timișoara a Uniunii Scriitorilor din România, pentru anul editorial 2012.    

Premiul ”Opera omnia” i-a fost acordat Olimpiei Berca, pentru întreaga creație literară.

Premiul „Cartea anului 2012 Poezie” i-a revenit lui Adrian Bodnaru, pentru volumul Dictando, apărut la Editura Diacritic, Timișoara.

Premiul „Cartea anului 2012 Proză” i-a fost decernat lui Paul Eugen Banciu, pentru Piranha, un volum apărut la Editura Anthropos, Timișoara.

Premiul juriului pentru Critică, Istorie literară şi Eseu i-a revenit, anul acesta, lui Lucian Vasile Szabo, pentru volumul Un alt Slavici. O geografie publicistică după gratii, apărut la Editura Universității de Vest, Timișoara.

Premiul Filialei pentru Debut i-a fost acordat Anei Pușcașu, pentru volumul de poezie Te aștept ca pe un glonte, apărut la Editura Casa de pariuri literare.

Diploma Juriului pentru Publicistică a ajuns la Gheorghe Jurma şi Josef Ţigla, pentru Anina-Steierdorf, Viziuni/Visionen, carte apărută la Editura Banatul Montan.

Diploma Juriului pentru Traduceri le-a fost decernată Ilincăi Ilian și lui Adrian Bodnaru, pentru Vicente Huidobro, Altazor, volum scos de Editura Brumar&Diacritic, Timișoara.

Premiile sunt decernate joi, 5 decembrie, de la ora 12, în sala de cenaclu a Filialei Timișoara a Uniunii Scriitorilor din România și a revistei Orizont, în prezența primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Juriul pentru decernarea premiilor literare ale Filialei Timișoara a Uniunii Scriitorilor din România, pentru anul editorial 2012, a fost alcătuit din Marian Odangiu (foto), care este președintele Filialei, Graţiela Benga, Slavomir Gvozdenovici, Marcel Tolcea și Ciprian Vălcan.

Print Friendly, PDF & Email