Premiile Societății Timișoara pe anul 2016

Premiile Societăţii Timişoara pe anul 2016 vor fi acordate jurnaliştilor de la Digi 24 şi RISE Project.

 

La împlinirea a 27 de ani de la lansarea Proclamaţiei de la Timişoara, Societatea Timişoara anunță că își reafirmă principiile şi valorile în care a crezut şi pentru care a luptat de la început. Unul dintre cele mai importante repere este libertatea de exprimare.

În acest sens, Societatea Timişoara a instituit premiul „Alexandra Indrieş” (oferit, până la decesul lui Oscar Berger, de ziarul Timişoara) şi premiul “Oscar Berger”, ambele fiind decernate pentru înalt profesionalism, spirit civic, pentru abordarea cu curaj şi responsabilitate a unor teme majore din societatea românească şi pentru promovarea unui spirit de eleganţă şi bună credinţă jurnalistică.

Consiliul de conducere al Societăţii Timişoara a hotărât acordarea premiului “Alexandra Indrieş” pe anul 2016 postului de televiziune Digi 24, iar a premiului „Oscar Berger” grupului de investigatii RISE Project, o comunitate de jurnaliști, programatori şi activişti care investighează crima organizată și corupția care afectează România și țările din regiune. Festivitatea de premiere va avea loc la Timişoara, la 15 iunie, la împlinirea a 27 de ani de la intervenţia minerilor în Piaţa Universităţii din Bucureşti.

Print Friendly, PDF & Email