Premii pentru studenții Politehnicii timişorene care au dezvoltat aplicații pentru mobil

Mai mulţi studenții de la Universitatea Politehnica au fost premiaţi pentru realizarea de aplicaţii mobile.

 

Studenții de la Universitatea Politehnica Timișoara au dezvoltat, în cadrul Sesiunii de comunicări pentru aplicații mobile din Universitatea Politehnica Timişoara, 40 de proiecte, dintre care 19 au fost selectate pentru a fi prezentate în fața unui juriu de specialitate format din antreprenori și specialiști în domeniul programării de aplicații mobile.

Competiția nu caută să impună un anumit nivel de dificultate sau complexitate al proiectelor, ci caută idei valoroase. Anul acesta, a fost organizată pe două secțiuni, având criterii de jurizare și clasamente diferite: Utility & Lifestyle Apps și Entertainment Apps”, spune Lucian Ronkov, de la Departamentul de Comunicare și Imagine al UPT.

Jurizarea a avut loc în 29 ianuarie, la Startup Hub, unul dintre partenerii evenimentului, alături de Timișoara Mobile Development Group, Banat IT Association și Aries-Tm.

La categoria Utility & Lifestyle Apps, câștigători sunt Zoran Zomboraț şi  Raul-Marin Stoin – pentru proiectul File Sharing, Alexandru Marinescu şi Amelia MunteanuHigh Android Benchmark şi Aleksandar NoveskiSite Visitor.

La categoria Entertainment Apps, premiaţi au fost Andrei Heidelbacher, pentru proiectul Algoventure, Darian VelciovArcade Meltdown şi Gyorgy Kolumban şi Zsofia UlkeiCreepy Paint.

Locurile 1 de la fiecare secțiune au fost recompensate cu câte un bilet de intrare la Mobile World Congress, în valoare de 800 de euro. Mobile World Congress, cel mai important eveniment în domeniul Mobile, va avea loc la sfârșitul lunii februarie, la Barcelona.

Juriul, declară oficialii UPT, a apreciat ediția din acest an ca fiind cea mai reușită şi anunţă că, într-o etapă viitoare, vor fi selectate până la zece proiecte cu potențial de business, pentru a fi dezvoltate.

Sesiunea de comunicări pentru aplicații mobile din Universitatea Politehnica Timişoara, ajunsă la cea de a şasea ediție, este o competiție dedicată aplicațiilor mobile, și a fost concepută pentru studenții de la Calculatoare. Aceasta este organizată anual în sesiunea de iarnă și își propune să-i atragă pe tinerii pasionați de programarea aplicațiilor pentru mobil.

Print Friendly, PDF & Email