Premii pentru elevii de elită ai Colegiului Naţional Bănăţean

50 de elevi ai Colegiului Naţional Bănăţean au fost premiaţi în cadrul unei Gale a Excelenţei.

 

Dintrei cei 2.400 de elevi ai Colegiului Bănăţean, anul trecut 620 au obţinut premii la olimpiade şi concursuri extraşcolare, iar rata de promovabilitate a examenului de Bacalaureat a fost anul trecut de 98%. Dintre aceştia, au fost selectaţi 50 de elevi, care au fost premiaţi în cadrul unei Gale a Excelenţei, desfăşurată în Aula Magna a Universităţii de Vest din Timişoara.

Titlul de „Elevul anului” l-au primit Tabita Adămuț, Andreea Jurcă și Daria Dușa, iar cel de „Profesorul anului”, Silvia Vert. De asemenea, a fost acordat premiul „Voluntarul anului”, care i-a revenit lui Darius Claici.

Printre elevii recompensaţi pentru rezultatele deosebite s-au numărat şi cei cinci finalişti ai concursului organizat de NASA în Boston, Statele Unite ale Americii, la mijlocul lunii ianuarie. Cei cinci elevi, trei de la Colegiul Naţional Bănăţean şi doi de la Liceul “Grigore Moisil”, din Timişoara, s-au clasat pe locul al doilea în finala “Zero Robotics”, în cadrul căreia au programat roboţi-sferă aflaţi la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale.

Pentru noi, acest eveniment înseamnă tradiţie, o tradiţie de peste două secole, în care, indiferent de numele pe care această şcoală l-a avut. Această şcoală a transmis, în timp, ideea de excelenţă şi de performanţă”, declara directorul Colegiului Naţional Bănăţean, Sorin Ionescu.

Mulţi dintre elevii acestui liceu pleacă, după absolvire, în străinătate. Potrivit directorului Sorin Ionescu, în fiecare an, între cinci şi zece la sută dintre absolvenţii acestui liceu aleg să plece la studii în străinătate, ţările preferate fiind Marea Britanie, Olanda sau Franţa:. „Unii aleg să studieze în Marea Britanie, Olanda sau Franţa. Ne bucură faptul că, peste timp, îi regăsim pe absolvenţii noştri în toate ţările lumii. Procentul celor care pleacă la studii în străinătate variază între cinci şi zece la sută, în fiecare an.”

Sorin Ionescu mai spune că există încă o categorie de absolvenţi de liceu, care preferă să termine facultatea în România, iar apoi pleacă la studii în străinătate.

Gala de Excelenţă a Colegiului Naţional Bănăţean a ajuns la a cincea ediţie, fiind un eveniment în cadrul căruia, la începutul fiecărui an, sunt premiaţi elevii care au obţinut rezultate deosebite la olimpiade şi la diverse concursuri extraşcolare, în anul anterior.

Print Friendly, PDF & Email