Premierul Sorin Grindeanu a discutat cu autoritățile timișene despre proiectele pe PNDL

Premierul Sorin Grindeanu a discutat cu autoritățile timișene despre proiectele pe PNDLPremierul Sorin Grindeanu a anunțat azi, la Timișoara, că autoritățile locale au avut alocate pentru proiectele din Programul Național de Dezvoltare Locală I peste 800 de milioane de lei, din care s-au realizat jumătate. Acesta a atenționat ca pentru faza a II-a a PNDL să nu existe proiecte cu suprapuneri de finanțare europeană.

 

„Autoritățile locale din Timiș au avut alocate peste 800 de milioane de lei pe ceea ce înseamnă PNDL I. Până în acest moment au fost realizate jumătate din lucrări”, a declarat, citat de Agerpres, premierul Sorin Grindeanu. Acesta a adăugat că în perioada următoare și celelalte proiecte vor merge spre finalizare, astfel încât decontarea să fie aproape de ceea ce s-a alocat.

Potrivit primului-ministru, pentru faza a II-a a PNDL s-au depus multe proiecte de către autoritățile locale timișene, iar criteriile le-au fost explicate primarilor timișeni, în cadrul unei întâlniri care a avut loc tot azi, la Prefectura Timiș.

„Vreau să subliniez încă o dată faptul că, pentru a deveni eligibile, aceste proiecte trebuie să fie făcute într-un mod în care să nu aibă finanțare de pe alte programe finanțate din fonduri europene, adică să nu existe suprapuneri”, a spus premierul.

Sorin Grindeanu a mai declarat că, săptămâna trecută, printr-o hotărâre de guvern, a fost deblocat proiectul construirii autostrăzii Timișoara – Pancevo (Serbia), care era blocat anul trecut: „S-au aprobat prin hotărâre de guvern indicatorii, astfel încât studiul de fezabilitate să intre la finanțare pe actualul exercițiu bugetar, este vorba despre 10 milioane de euro, iar pe viitorul exercițiu bugetar să se poată intra la finanțarea pentru execuția acelui tronson.”

Print Friendly, PDF & Email