Premierul Mihai Tudose așteaptă solicitările de la autoritățile locale, pentru acordarea despăgubirilor după furtuna de duminică

Premierul Mihai Tudose a anunţat azi, la Timișoara, că este mulțumit de modul în care s-au mobilizat și au acționat toate autoritățile în urma furtunii de duminică și că așteaptă mobilizare maximă din partea autorităților locale pentru acordarea de despăgubiri în caz de calamitate.

 

„Toată lumea se mobilizează acum să facă proiecte de hotărâri pentru acordarea de despăgubiri în caz de calamitate și chiar dacă nu vor fi toate gata mâine, dacă vom intra în tranșa a doua, peste una-două săptămâni, dar până mâine va trebui ca tot ceea ce înseamnă școală, grădiniță, spital, unități publice să fie pe hotărâre de guvern pentru ca să putem da banii”, a afirmat premierul Mihai Tudose, citat de Agerpres, după Comandamentul Județean pentru Situații de Urgență Timiș.

Primul-ministru s-a declarat total nemulțumit de modul în care compania Enel a acționat, subliniind că, în realitate, în Timiș sunt 254 de localități fără curent, și nu 28, așa cum anunțase compania de electricitate: „La Enel am văzut o situație că 28 de localități din Timiș nu au curent. Depinde ce înțelegem prin localități. Eu înțeleg fiecare sat. Astăzi, 254 de sate nu sunt alimentate cu energie electrică în Timiș, ceea ce este înfiorător.

Mihai Tudose a explicat că lipsa de curent electric atrage după sine și lipsa de alimentare cu apă potabilă, pentru că nu merg pompele: „Sunt școli care nu au pătimit din cauza vântului, ci pentru că nu au curent și apă potabilă și se va lua o decizie ca în acele școli să nu se facă cursuri.”

Premierul a reiterat faptul că trebuie pus la punct un sistem de avertizare a populației, care ar putea fi gata în circa două luni, cu ajutorul companiilor de telefonie mobilă.

Print Friendly, PDF & Email