Premierul Florin Cîţu: „La Timişoara sunt 20.000 de locuri libere pentru vaccinarea anti-covid”

Premierul Florin Cîţu a declarat azi că la Timişoara există 20.000 de locuri libere pentru vaccinarea anti-covid. Primarul Dominic Fritz afirmă că acestea sunt pentru imunizarea cu AstraZeneca, vaccin destinat persoanelor sub 55 de ani care nu au voie să se programeze acum decât dacă au boli cronice.

 

M-am uitat pe platformă, erau aproape 20.000 de locuri libere în Timişoara pentru vaccinare, deci nu se justifică solicitările pentru vaccinuri în plus, ar trebui să fie folosite cele care sunt acolo şi nu-mi explic cum s-a ajuns în această situaţie, să ai 20.000 de locuri libere şi totuşi să ajungi să fie carantină. Ori comunicarea nu este foarte bună, ori ceva se întâmplă şi cred că şi primarul Timişoarei, şi preşedintele Consiliului Judeţean ar trebui să comunice mai mult şi să explice românilor că sunt vaccinuri în Timişoara şi să se vaccineze”, a declarat premierul Florin Cîţu, potrivit Agerpres.

Acesta consideră că s-a ajuns la carantinarea Timişoarei şi a zonei periurbane pentru că nu au fost respectate regulile şi nu au fost nici sancţionaţi cei care nu le respectă. „E foarte important ca de fiecare dată când cineva nu respectă regulile să fie sancţionat dacă vrem să reducem rata infectărilor şi să revenim la normal”, a a mai spus Florin Cîţu.

Primul-ministru a arătat că în zonele în care există vaccinuri, iar cei programaţi pentru imunizare în etapa I şi etapa a II-a nu doresc să se vaccineze, ar trebui să li se permită celor din etapa a III-a să se vaccineze: „Am cerut ca zonele cum sunt Timişoara, Iaşi sau zone care sunt carantinate sau zone în care avem cazuri şi sunt locuri libere să se permită măcar în aceste zone şi altor persoane. Dacă la Timişoara sunt 20.000 de locuri libere şi cei care sunt care sunt în etapa I şi etapa a II-a nu vor să se vaccineze, atunci să permitem celor din etapa a III-a să se vaccineze. Este o nebunie să laşi locuri libere când sunt români care vor să se vaccineze.”

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, care a solicitat, de mai multe ori, suplimentarea dozelor de vaccin alocate Timişoarei, spune, din informaţiile pe care le are, acele locuri libere aduse în discuţie de premier sunt pentru imunizarea cu vaccin AstraZeneca destinate persoanelor sub 55 de ani care nu au voie să se programeze acum decât dacă au boli cronice.

Print Friendly, PDF & Email