Premierul Florin Cîţu, la CJ Timiş: „Vom demara un program de investiții special pentru drumurile judeţene şi comunale”

Foto: Guvernul României

Cea mai bună veste din cadrul vizitei la Timişoara a premierului Florin Cîţu este legată de programul special de dezvoltare pe care îl gândește pentru drumuri comunale, drumuri județene și susținerea investițiilor locale, declară preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica.

 

„Primăriile au nevoie de resurse, iar cerințele Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, ale Companiei Naţionale de Investiţii sau fondurile europene nu corespund nevoilor specifice ale localităților mici și mijlocii”, a declarat Alin Nica, la întâlnirea cu primul-ministru Florin Cîţu.

„Investițiile sunt cheia dezvoltării, iar obiectivul meu este să mă asigur că ele sunt nu doar începute, dar și finalizate cât mai repede”, afirmă Florin Cîţu, asigurând autorităţile judeţene şi locale de sprijinul său și al Guvernului.

Investițiile incluse în PNRR, menţionează el, sunt cele care pot fi terminate până în 2026 şi au o componentă verde şi una de digitalizare. Premierul spune că există şi alte surse de finanțare, şi anume fondurile europene și bugetul de stat. „M-am uitat la cum sau în ce s-a investit sau ce proiecte sunt în aceste surse de finanțare. Nici în PNRR și nici în fonduri europene nu putem să avem drumuri comunale, drumuri mici, drumuri în localități mici și în comune. Acestea nu au putut să fie incluse acolo. Acele localități, unde nu s-a putut investi în drumuri județene şi comunale, au rămas în urmă. Vom demara un program de investiții special pentru aceste drumuri. Vor avea prioritate, bineînţeles, acele localități unde deja există canalizare și apă, dar trebuie să dezvoltăm toată România. Din păcate, prin PNRR şi prin fondurile europene nu se pot face aceste investiţii şi atunci le vom face prin buget. Structura acestui program o voi anunța în perioada următoare. Atunci când există infrastructură vin şi celelalte investiții”, a mai declarat premierul Florin Cîţu.

Preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, a afirmat, la finalul întâlnirii cu premierul Florin Cîţu că a remarcat „viziunea inovativă și deschisă a premierului, în mod cert este un altfel de demnitar. Apreciez schimbarea adusă de el și am încredere că, pe viitor, reformă și investiții vor fi cele două cuvinte cheie care îi definesc mandatul.”

Print Friendly, PDF & Email