Premieră studenţească de primăvară la Teatrul Maghiar Timişoara

Deşteptarea primăverii, celebrul text de Frank Wedekind, despre fragilitatea vârstei de adolescent şi maturizarea sexuală, va fi pus în scenă, azi, la Teatrul Maghiar din Timişoara, de o tânără actriţă-regizor, Horváth Anna.

 

Premiera spectacolului, pus în scenă de tânăra actriţă-regizor Horváth Anna, va avea loc astăzi, de la ora 19, în Sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timişoara.

Prin acest spectacol, Horváth Anna propune o versiune fresh, dinamică a textului lui Frank Wedekind.

Relaţia tensionată dintre părinţi şi adolescenţi, în ceea ce priveşte curiozitatea sexuală, sentimentele şi senzaţiile noi pe care le simt băieţii în preajma fetelor, homosexualitatea şi consecinţele lipsei de comunicare cauzate de tabuuri şi preconcepţii – toate acestea sunt abordate într-un limbaj teatral modern, adaptat de către echipa de tineri care a pregătit spectacolul, transmit reprezentanţii Teatrului Maghiar.

Textului, montat deja la Teatrul Naţional Timişoara şi la Teatrul German de Stat Timişoara, i se adaugă monologuri cu caracter autobiografic scrise de actori şi i se imprimă o atmosferă mai degajată, deschisă, susţinută de coregrafie şi muzica electrică.

Din distribuţia spectacolului fac parte studenţi de la Universitatea “Babeș-Bolyai”, din Cluj-Napoca, şi de la Universitatea din Târgu Mureş: Abai-Szabó Tamás, Daragus Anna, Matola Norbert şi Wessely Zsófia Anna, precum şi actorii profesionişti Éder Enikő, Gelányi Bence, Kiss Attila, Lőrincz Rita, Lukács Szilárd şi Mihály Csongor.

Horváth Anna, în vârstă de 29 de ani, din Ungaria, s-a alăturat de curând trupei de actori a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timişoara, după ce a terminat Actoria şi Regia la Universitatea de Artă din Târgu Mureş.

Din echipa care pregăteşte această premieră fac parte şi László Beáta Lídia (dramaturgie), Székedi Ágota Anna (scenografie), Ádám Rebeka (muzică originală), Szabó Franciska (mişcare scenică), Keresztes Péter (proiecţii video) şi Délczeg Andrei (proiecţii video), astfel că media de vârstă a echipei care pregăteşte spectacolul sare puţin peste 20 de ani, transmit reprezentanţii Teatrului.

Urmatoarea reprezentaţie va fi duminică, 30 aprilie. Se asigură traducere în limba română la cască. Pentru premieră, locurile sunt epuizate. Pentru reprezentația din 30 aprilie biletele pot fi achiziționate de la casieria de pe strada Alba Iulia nr. 2, sau online, de pe biletmaster.ro, la prețul de 12, respectiv 6 lei, pentru pensionari, elevi și studenți.

Print Friendly, PDF & Email