De pe Broadway, pentru prima oară pe scena unui teatru din România

Premieră națională de poveste pe scena Naționalului timișorean

frumoasa si bestia Foto Adrian PiclisanNaționalul timișorean pune în scenă, în premieră naţională, musicalul Disney, „Frumoasa și Bestia”, invitând publicul de toate vârstele să pășească direct în poveste.

 

Teatrul Național a cooptat Opera Națională Română în această aventură, într-o nouă coproducție de succes a celor două instituții de cultură din Timișoara. Premiera spectacolului Frumoasa și Bestia va avea loc miercuri, 30 septembrie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului Național din Timişoara, fiind urmată joi, 1 octombrie, de o a doua reprezentație, anunţă reprezentanţii Naţionalului timişorean. Dând asigurări că este „o poveste care a emoționat generații și care va continua să o facă, deoarece  prin fiecare cuvânt rostit sau cântat pe Scena Mare a Teatrului Național, Belle și Bestia demonstrează că iubirea trece dincolo de bariera celor cinci simțuri și că încrederea este ceva ce se învață”.

Muzica din Frumoasa și Bestia îi aparține compozitorului Alan Menken, versurile sunt creația lui Howard Ashman și Tim Rice, pe un text de Linda Woolverton, iar traducerea în limba română este semnată de Geanina Jinaru-Doboș. Distribuția reunește actori, muzicieni și balerini. Indiferent de specializarea lor, cu toţii – Cristina Vlaicu, Matei Chioariu, Victor Bucur, Doru Iosif,  Alexandru Pîntea, Alina Ilea, Daniela Bostan, Adrian Jivan, Iulian Iosip, Loredana Borlovan, Alina Chelba, Sabina Bijan, Diana Nițu, Bogdan Spiridon, Devis Alăzăroae, cărora li se alătură baletul, corul și orchestra Operei Române – interpretează, cântă și dansează. Regia spectacolului este semnată de Somogyi Szilard, de la Teatrul de Operetă din Budapesta, secondat de Bori Támas, regizor cu un portofoliu impresionant. Conducerea muzicală aparține lui David Crescenzi, de la Opera Națională Română din Timișoara. Coregrafia aparține Evei Duda, una din cele mai respectate coregrafe din generația ei, costumele sunt creația designerului Alina Lățan, iar video-designul este semnat de Lucian Matei.

Biletele s-au pus în vânzare la Agențiile Teatrului Național – Agenția Mărășești, de pe str. Mărășești nr. 2, și Agenția Sala 2, din Parcul Civic –, putând fi cumpărate de marți până duminică, între orele 11 și 19, dar și online, pe www.tntimisoara.com.

Print Friendly, PDF & Email