Prelevare de organe de la o tânără de 20 de ani, la Timişoara

La Spitalul Județean din Timișoara a avut loc o prelevare de organe, de la o pacientă în vârstă de 20 de ani, intrată în moarte cerebrală.

 

La Spitalul Clinic Județean de Urgență din Timișoara a avut loc, ieri, o prelevare de organe de la o pacientă în vârstă de 20 de ani,care a suferit o ruptură de anevrism cerebral.

Tânăra fusese internată vineri, 4 august, dar medicii nu au putut face nimic pentru a o salva pacienta, astfel că luni, 7 august, a fost declarată moartea cerebrală a acesteia.

Cu consimțământul familiei, trei echipe multidisciplinare de medici din Cluj, București și Viena au intervenit la prelevarea rinichilor, plămânilor și a ficatului, transmit oficialii spitalului. Aceştia mai spun că echipa de prelevare din Cluj, condusă de dr. Dan Pop, a preluat rinichii, cea din București, condusă de dr. Sorin Ianceu, a preluat ficatul, iar echipa de medici de la clinica AKH din Viena a preluat plămânii.

Prelevarea de organe a fost coordonată de către Agenția Națională de transplant din România, intervenţia fiind făcută în colaborare cu Agenția Europeană de Transplant.

Intervenția de ieri este a doua de acest fel, efectuată în cadrul Spitalului Judeţean din Timişoara, de la începutul anului.

Print Friendly, PDF & Email