Prefectul Liliana Oneţ: „Primăriile trebuie să anunţe zilnic rata de infectare și numărul persoanelor confirmate cu covid”

Foto: Facebook Liliana Oneţ

Prefectul Liliana Oneț a convocat, astăzi, primarii localităților din Timiș la o ședință on-line care a avut ca temă gestionarea pandemiei  de coronavirus.

 

La ședință au participat şi şefii Direcției de Sănătate Publică, Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, ai Inspectoratului de Jandarmi Judetean şi reprezentanți ai Prefecturii Timiş.

În Timiş erau, în această dimineață, 58 de localități cu rata de infectare peste 3/1000 de locuitori și 29 localități cu rata de infectare între 1,5 și 3/1000 de locuitori. Alte zece localități sunt în carantină.

Prefectul Liliana Oneț le-a cerut primarilor să se implice în rezolvarea problemelor locuitorilor, inclusiv prin ajutorarea persoanelor cu venituri reduse pentru a primi măști de protecție sau prin acordarea de ajutor pentru cetățenii în vârstă sau cu probleme de sănătate care nu pot merge să se aprovizioneze cu alimente. De asemenea, le-a cerut să facă publică zilnic rata de infectare din localitate și numărul persoanelor confirmate de la nivelul localităţii şi să țină legatura, în permanență, cu reprezentanții cultelor religioase, care să promoveze în cadrul slujbelor măsurile de prevenție necesare.

Un ultim punct abordat în cadrul ședinței, s-a referit la piețele din județ, reieșind faptul că, la ora actuală, în judeţ nu există piețe agroalimentare închise.

Print Friendly, PDF & Email