Prefectul Liliana Oneţ: „În Timiş se înregistrează o scădere a ratei de infectare, dar nu şi în localitățile carantinate”

Sursă foto: Facebook Liliana Oneţ

Prefectul Liliana Oneț a convocat astăzi o ședință online cu primarii din Timiș, la care au participat şi reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului de Jandarmi Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat și ai Serviciului de Telecomunicații Speciale.

 

Prefectul Liliana Oneț anunţă că în Timiş se înregistrează o scădere a ratei de infectare, ajunsă, în cursul acestei dimineți, la 5,45/1000 de locuitori. Scăderi ale ratei de infectare s-au înregistrat și la nivelul municipiilor Timișoara și Lugoj. Faptul că deplasarea între localitățile carantinate și Timișoara nu mai este atât de accentuată este unul din factorii care a dus la scăderea cazurilor în Timișoara, apreciază prefectul de Timiş.

Pe localitățile carantinate, însă, scăderea ratei de infectare este foarte ușoară. Prefectul Liliana Oneţ a făcut un apel la primarii din localitațile carantinate să aibă o mai bună comunicare cu cetățenii și să le explice că, deși carantinarea permite deplasarea cu anumite scopuri, nu trebuie să se abuzeze de aceasta şi să le ceară să evite întâlnirile fără a respecta normele de protecție, chiar dacă este vorba de rude apropiate. Primarilor li s-a cerut şi să țină legătura în permanență cu reprezentanții cultelor religioase, cu medicii de familie cu reprezentanții Poliției, dar și cu agenții economici şi să se conlucreze pentru limitarea răspândirii virusului Sars-Cov2.

Print Friendly, PDF & Email