Prefectul de Timiş cere Direcției de Sănătate Publică controale zilnice în spitale

Mihai Ritivoiu, înm vizită la Clinica de Neuropsihiatrie. Foto: Facebook / Mihai Ritivoiu

După vizita făcută la Clinica de Neuropsihiatrie Infantilă a Spitalului de Copii Timişoara, pentru a verifica dacă pacienţii stau în frig în saloane, prefectul de Timiş spune că această informaţie nu s-a confirmat, dar a cerut Direcției de Sănătate Publică controale zilnice în spitale, pentru verificarea temperaturii din saloane.

 

Prefectul de Timiş Mihai Ritivoiu anunţă că a fost la Clinica de Neuropsihiatrie Infantilă a Spitalului de Copii Timişoara, de pe strada Corbului: „În urma informațiilor din presă și a mai multor apeluri făcute de cetățeni în mediul online, am convocat o echipă a Direcției de Sănătate Publică pentru a verifica situația la fața locului și pentru a ne edifica dacă într-adevăr copiii stau în frig în saloane. Nu se stă în frig. E cald peste tot, am inspectat inclusiv magazia plină de pături.”

În schimb, spune prefectul, în spital nu este apă caldă: „La etajul I curge apă rece, iar la etajul II nu curge deloc. Am lăsat măsură de control ca în cel mai scurt timp să fie rezolvată problema. Un boiler electric este soluția simplă și la îndemână”, susţine prefectul.

Acesta a anunţat că a solicitat Direcției de Sănătate Publică Timiş să facă controale zilnice în toate spitalele, pentru verificarea temperaturii din saloane şi a existenței apei calde în băile unităților medicale.

 

Print Friendly, PDF & Email