Prefect Liliana Oneţ: „Este, probabil, o chestiune de ore ca Timișoara să intre în scenariul roșu”

Sursă foto: Facebook Liliana Oneţ

În această dimineață indicele de infectare cu covid a ajuns în Timişoara la 2,92/1000 locuitori. „Este, probabil, doar o chestiune de ore ca municipiul Timișoara să intre în scenariul roșu”, avertizează prefectul de Timiş Liliana Oneţ.

 

Prefectul Liliana Oneţ anunţă că, după ce va fi depășit acest indice de infectar, va convoca o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență, pentru a analiza dacă se impun măsuri suplimentare față de Hotărârea din 15 octombrie.

Ieri, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a fost abordată problema ratei crescute a infectărilor din Timișoara, inclusiv din punctul de vedere al restricțiilor care vor trebui impuse timp de 14 zile.

Să nu uităm faptul că de luni urmează o săptămână de vacanță pentru copiii din grădinițe și elevii din ciclul primar, acest fapt putând duce la creșterea indicelui de infectare, dacă nu se vor respecta reglementările legale. Vor urma restricții pentru următoarele 14 zile, acestea având ca scop limitarea răspândirii bolii. Știu că nu va fi ușor, dar avem obligația să respectăm legea și să protejăm sănătatea și viața tuturor timișorenilor”, mai spune Liliana Oneţ.

Acesta avertizează că spitalele din Timiş care tratează pacienți covid sunt pline în proporţie de peste 90%, iar la ATI sunt foarte puține locuri.

Vă rog să faceți tot posibilul să vă protejați și să îi apărați și pe cei din jurul vostru. Vă rog să respectați toate prevederile legale, să păstrați normele de distanțare sanitară și pe cele de igienă. Respectați regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă. De asemenea, vă rog să renunțați la deplasări, dacă nu sunt absolut necesare, să evitați zonele aglomerate, să limitați contactul cu alte persoane, pentru că oricine dintre noi poate fi infectat, asimptomatic, și să transmită virusul. Sănătatea și viața fiecăruia sunt foarte importante și numai respectând regulile ne putem proteja și, implicit, să reducem rata infectărior la nivelul județului Timiș”, transmite prefectul de Timiş Liliana Oneţ.

Print Friendly, PDF & Email