Poveștile a 12 femei, expuse La feminin

O expoziție despre care organizatorii anunţă că va răsturna prejudecățile legate de rolul femeii în societatea românească va fi deschisă, peste câteva zile, la Timişoara.

 

Vernisajul expoziţiei La feminin instalație multimedia interactivă va avea loc luni, 6 mai, de la ora 18, în spațiul expozițional din Bastionul Maria Theresia, alăturat Galeriei Calpe. Vernisajul va fi însoțit de un concert acustic de jazz, susținut de Ion Dorobanțu și Jais și de un cocktail oferit de organizatori, ca prilej de discuții ce gravitează în jurul temei.

Evenimentul, spun reprezentanţii organizatorului, Asociația Noi Re-Creăm, este unul atipic în spațiul cultural timișorean, prin tematica abordată, dar și prin metoda de prezentare. La feminin constă într-o construcție expozițională bazată pe poveștile a 12 femei de succes din sectorul cultural. Instalația include fotografii, voce, muzică, video, obiecte personale, dar și efecte deosebite. Este un demers creativ care explorează ideea de opțiuni, probabilități și trasee profesionale diferite, bazate atât pe alegeri individuale cât și pe mediul socio cultural în care acestea s-au dezvoltat.

Instalația, bazată pe contrastul dintre fragilitate și forță puse în același context, propune o experiență imersivă și participativă, o călătorie prin traseele de până acum a 12 femei care pot fi descoperite din mai multe unghiuri, oferind nu numai experiența unei expoziții, ci şi trăirea și vibrația unei lumi 100% feminine”, mai spun organizatorii expoziţiei. Publicul la va descoperi pe Lavinia Răducanu, Lavinia Urcan, Raluca și Oana de La Două Bufnițe, Simona Neumman, Diana Moza, Zita Moldovan şi Nicoleta Ghiță.

„De ce «La feminin»?  Pentru că suntem conștienți de faptul că nu putem schimba lumea, dar împreună cu voi putem deschide ochi. Și perspective. Iar puterea exemplului a fost întotdeauna o forță care a mișcat lucruri, care a mutat deseori axele punctelor de vedere și cu care s-a putut relaționa”, explică organizatorii.

Expoziția va rămâne deschisă până în 16 mai, putând fi vizitată zilnic între orele16 – 20, intrarea fiind liberă.

Print Friendly, PDF & Email