„Povestea soldatului”, dusă de Tribul Artistic în cinci localități din țară

Turneul Povestea soldatului, inspirat de compoziția omonimă a lui Igor Stravinski, unul dintre cei mai importanți compozitori ruși, ajunge la finalul acestei luni în cinci localități din țară.

 

Povestea soldatului reprezintă o incursiune fascinantă într-o lume de basm, care reflectă însă realitatea vremurilor în care trăim, făcând apel la una dintre cele mai puternice dihotomii din istoria omenească. Vorbim, mai exact, despre lupta între dorința de câștig material și faimă și trăirea unei vieți liniștite, în conformitate cu natura, ce aduce bucurii autentice, transmite organizatorul evenimentului, Asociaţia Tribul Artistic: Compusă în timpul primului război mondial, această lucrare subliniază consecințele devastatoare ale războiului și pierderea sensului existențial, care ne încearcă în cele mai vitrege momente. Stravinski a scris această lucrare în timp ce se afla în Elveția cu prietenul său, prozatorul Charles Ramuz, care a și creat o povestire faustiană, potrivită compoziției sale.”

Din componența orcherstrei fac parte. Violeta Oșorhean – vioara I, Andrei Văleanu – clarinet, Radu Țaga – fagot, Andrei Candrianu – trompetă, Bogdan Dijmărescu – trombon, Szekeres Ferencz – percuție, Sánta Csaba – contrabas, Boris Gaza – narator. Dirijor este Radu Zaharia.

Din 26 noiembrie și până pe 30 noiembrie, Povestea soldatului se va auzi la Casa de Cultură din Dumbrăvița (26 noiembrie, ora 15), Faber, Timișoara (26 noiembrie, ora 19), Filarmonica de Stat din Arad (27 noiembrie, ora 19), Liceul de Arte „Sabin Păuța”, Reșița (28 noiembrie, ora 17), Filarmonica de Stat Sibiu (30 noiembrie, ora 19).

Accesul la concertele de la Dumbrăvița, Timișoara și Reșița este liber. Pentru Arad se pot cumpăra de accesând acest link, iar cele pentru Sibiu vor putea fi achiziționate de pe iabilet.ro, în curând.

Turneul Povestea soldatului este implementat de Asociația Tribul Artistic și co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Parteneri în organizarea acestui eveniment sunt Casa de Cultură Dumbrăvița, Primăria Dumbrăvița, Faber, Filarmonica de Stat Arad, Filarmonica de Stat Sibiu, Metarsis şi Liceul de Arte „Sabin Păuța”.

 

Print Friendly, PDF & Email