#Potaltfel!, campanie naţională de prevenire a consumului de cannabis

După ce două studii au evidenţiat că, la nivel naţional, s-a înregistrat o creştere a consumului de cannabis, Agenţia Naţională Antidrog a iniţiat o campanie naţională media de prevenire a consumului acestui drog.

 

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Timiş, structura teritorială a Agenţiei Naţionale Antidrog, a lansat, azi, campania naţională media de prevenire a consumului de cannabis #Potaltfel!.

Campania, care se va desfăşura în perioada 5 septembrie 2017 – 31 iulie 2018, este fundamentată pe Studiul naţional în populaţia generală privind consumul de tutun, alcool şi droguri 2016 şi pe Studiul în populaţia şcolarizată cu vârsta de 16 ani – ESPAD 2015.

#Potaltfel!, spun reprezentanţii ANA, are drept scop creşterea nivelului de informare, sensibilizare şi conştientizare a populaţiei cu vârste cuprinse între 15 şi 64 de ani – cu accent pe populaţia şcolară, cu vârste între 15 şi 24 de ani –, asupra efectelor medico-psiho-sociale ale consumului de cannabis.

În cadrul campaniei, la nivel naţional vor avea loc: sesiuni de prevenire a consumului de cannabis în instituţii de învăţământ, activităţi de informare şi promovare a alternativelor de viaţă sănătoasă, în zone în care tinerii aleg să-şi petreacă timpul liber, şi activităţi de informare în comunitate, cu ocazia marcării Zilei Internaţionale Împotriva Traficului şi Consumului Ilicit de Droguri 2018.

 

Print Friendly, PDF & Email