Postul de secretar rămâne neocupat la Primăria Timişoara

După un concurs anunţat de câteva săptămâni, postul de secretar al Primăriei Timişoara, devenit celebru după ce 25 de ani a fost ocupat de către Ioan Cojocari, rămâne în continuare neocupat.

 

Un concurs finalizat fără succes

Postul de secretar al Primăriei Timişoara este vacant de peste un an şi aşa va rămâne şi în viitorul apropiat, se pare. Scos recent la concurs de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, prin Prefectura Timiş, nu a putut fi ocupat. Din cei doi candidaţi înscrişi, unul nu s-a prezentat la concurs, iar celălalt, mediatorul Mihai-Ovidiu Rad, nu a reuşit să ia punctajul necesar ocupării funcţiei.

Rugat să comenteze organizarea concursului şi bibliografie, acesta ne-a declarat că nu doreşte să facă vreun comentariu, menţionând doar că „a fost decizia comisiei”.

Ca atare, postul ocupat vreme de 25 de ani de către Ioan Cojocari va rămâne în continuare vacant, până la organizarea unui nou concurs, dacă până atunci se vor arăta mai mulţi candidaţi interesaţi de această funcţie, teoretic cea mai importantă din Primărie, după cea de primar.

„Nu consider că a fost o procedură suficient de transparentă”

Este ciudat că pentru o astfel de poziţie importantă, remunerată corespunzător, s-au înscris la concurs doar doi candidaţi.

Din punctul meu de vedere, nu a fost o procedură foarte transparentă. Majoritatea cetăţenilor habar nu au avut că se organizează concurs. Anunţul a fost postat pe site-ul ANFP. Ar fi trebuit postat într-un loc extrem de vizibil, pe site-ul Primăriei. Eu nici măcar nu am aflat de concurs de la Primărie, ci de la Prefectura Timiş”, declară liderul de sindicat Tiberiu Negrei.

Print Friendly, PDF & Email