Portrete nobiliare din secolul al XIX-lea, expuse la Bastionul Theresia

Un serviciu de argint realizat de furnizorul Casei Regale a lui Franz Joseph, desene din prestigioasa colecție interbelică ale scriitorului Virgil Birou şi o serie de portrete nobiliare din secolul al XIX-lea sunt câteva din exponatele ce pot fi admirate la Bastionul Theresia.

 

Muzeul Național al Banatului organizează azi vernisajul expoziției Patrimonium 2018.  Evenimentul va avea loc de la 18, în mansarda B1 a Bastionului Maria Theresia.

Expoziția ilustrează strategia de achiziții și atragere de donații a unor bunuri culturale în vederea îmbogățirii patrimoniului Secțiilor de Istorie și al Compartimentului de Arte Vizuale, dar și descoperiri interesante provenite de pe șantierele arheologice de anul trecut ale Secției de Arheologie, anunţă organizatorii.

Printre piesele expuse, menţionează aceştia, se remarcă portrete nobiliare din secolul al XIX-lea, un serviciu de argint realizat de J. C. von Klinkosch, furnizorul Casei Imperiale și Regale a lui Franz Joseph, portretul avocatului dr. Titus Olariu, realizat de contesa Ilona Szechenyi, în Primul război mondial, două albume cu 140 desene din prestigioasa colecție interbelică ale scriitorului Virgil Birou și portretul lui Pogány László, jurnalist, om de cultură și proprietar al ziarului Temesvári Hírlap.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 16 mai – 30 iunie, de marți până duminică, între orele 10-18. Prețul unui bilet de acces general este de 5 lei, iar elevii, studenții, cadrele didactice și pensionarii au acces gratuit.

Print Friendly, PDF & Email