Porţi deschise la Notarii Publici

Uniunea Notarilor Publici siglaŞi la Timişoara va fi organizată Ziua porților la Notarii Publici. Timp în care aceştia vor oferi publicului informații gratuite pe teme notariale.

 

Uniunea Națională a Notarilor Publici din România organizează sâmbată, 9 mai, în parteneriat cu Asociaţia Naţională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România, Ziua Porţilor deschise. Acţiunea, se arată într-un comunicat remis redacţiei de către UNNPR, realizată în baza unui protocol de colaborare încheiat între cele două instituţii, reprezintă un prim pas în dezvoltarea unor proiecte ample de educare şi informare a cetăţenilor cu privire la serviciile notariale.

Cu prilejul acestui eveniment, notarii publici vor oferi publicului informații gratuite pe teme notariale. Pot fi solicitate consultaţii juridice pe tema procedurii succesorale notariale, a lichidării pasivului succesoral, cu acordul tuturor moștenitorilor, a procedurii divorţului,a redactării înscrisurilor cu conţinut juridic, a autentificării înscrisurilor, a legalizării copiilor de pe înscrisuri, a efectuării şi legalizării traducerilor,a eliberării de duplicate de pe acte, a numirii custodelui sau a curatorului special şi a primiri în depozit a bunurilor, a înscrisurilor şi a documentelor prezentate de părţi, precum şi a sumelor de bani, a altor bunuri, înscrisuri sau documente găsite cu ocazia inventarului succesoral.

Acţiunea se va desfăşura la toate sediile principale şi sediile secundare judeţene ale Camerele Notarilor Publici. Programul de acordare a consultaţiilor va fi între orele 9 si 13.

Oraşele în care vor avea loc Zilele Porţilor deschise sunt: Bucureşti, Călăraşi, Giurgiu, Alexandria, Slobozia, Alba-Iulia, Deva, Sibiu, Bacău, Piatra Neamţ, Oneşti, Braşov, Sfântu Gheorghe, Cluj-Napoca, Bistriţa, Baia-Mare, Zalău, Constanţa, Craiova, Targu-Jiu, Drobeta-Turnu Severin, Slatina, Galaţi, Brăila, Focşani, Iaşi, Vaslui, Oradea, Satu-Mare, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Ploieşti, Buzău, Târgovişte, Suceava, Târgu-Mureş, Miercurea-Ciuc, Timişoara, Arad şi Reşiţa. Lista completă conţinând adresele sediilor la care se va acorda consultanţă poate fi găsită pe site-ul UNNPR.

Print Friendly, PDF & Email