Porţi deschise la Curtea de Apel Timişoara

De Ziua Justiţiei Civile Europene, Curtea de Apel Timişoara organizează vizite de informare pentru studenţi şi elevi şi un program de mentorat adresat studenţilor de la Drept.

 

În 25 octombrie, în Europa este celebrată Ziua Justiţiei Civile Europene, eveniment al cărui scop este de a apropia justiţia de beneficiarii ei, de a-i ajuta să fie mai bine informaţi cu privire la drepturile lor şi la modul în care funcţionează sistemul judiciar, de a facilita accesul justiţiabililor la actul de justiţie.

În acest context, joi, 25 octombrie, Curtea de Apel Timişoara organizează o vizită de informare pentru studenţii anului I ai Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara şi o altă vizită pentru 56 de elevi de la Şcoala Generală nr. 6 din Timişoara.

Cu aceeaşi ocazie, Curtea de Apel Timişoara a iniţiat cea de-a 8-a ediţie a Programului de mentorat, în parteneriat cu Facultatea de Drept, la care participă 25 de studenţi din anul IV şi masteranzi şi tot atâţia judecători de la Judecătoria Timişoara, Tribunalul Timiş şi Curtea de Apel Timişoara. „Acest tip de stagiu de practică reprezintă o inovaţie în tiparul practicii de specialitate din România, studentul desluşind mecanismul procesului de judecată, văzut din culisele instanţei, astfel că discipolul de astăzi poate deveni judecătorul de mâine, fiecare student fiind implicat în activitatea de practică profesională pe lângă un judecător mentor, iar activitatea de mentorat presupune şi reclamă necesitatea contactului profesional direct între aceşti judecători şi studenţii”, transmite Biroul de presă al Curţii de Apel Timişoara.

 

Print Friendly, PDF & Email