Poliţisti de frontieră timişoreni, campioni naţionali la UniFight

Politisti de frontiera campioni la UnifightDoi poliţişti şi două poliţiste de frontieră au câştigat şase titluri de campioni naţionali la competiţia UniFight, organizată de Ministerul Afacerilor Interne.

 

Concursul, etapa finală a UniFight pe Ministerul Afacerilor Interne, s-a desfăşurat la Oneşti, în judeţul Bacău, în perioada 27 – 30 aprilie, şi a aliniat la start peste 100 de poliţişti de frontieră, poliţişti, jandarmi şi pompieri.

Din echipa Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au făcut parte agentul-şef adjunct Corina Moraru, de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, agentul de poliţie Nagy Gyuris Cătălina, din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, inspectorul Viorel Neagu, de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Jimbolia, şi agentul principal Dacian Foia, din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş.

Nagy Gyuris Cătălina a concurat la categoria + 60 kilograme, obţinând locul I şi la full-contact, şi la light-contact. Corina Moraru, care a concurat la categoria 60 kilograme, s-a clasat, la ambele categorii, full-contact şi  light-contact, pe locul II. Viorel Neagu a câştigat locul II, light-contact, la categoria 70 kilograme, iar Dacian Foia s-a clasat pe locul II, la full – contact, la categoria 95 kilograme.

La această competiţie participă cei mai buni sportivi din structurile MAI, iar pregătirea acestora presupune o gamă mare de procedee tehnice, acestea conferindu-i acestui sport dinamism, spectaculozitate, stimularea imaginaţiei combinative şi gândirea sportivă”, declară, într-un comunicat de presă trimis redacţiei, agentul-şef adjunct Mihaela Leş, purtătorul de cuvânt al ITPF Timişoara.

UniFight, lupta universală – universal fight –, desprinsă din pentatlonul militar, reprezintă un sistem sportiv care se caracterizează prin manifestarea complexă a tuturor calităţilor fizice, se precizează pe pagina oficială a Federaţiei Române de UniFight. Unde se mai precizează că acest sistem cuprinde două etape consecutive, bazate pe întrecerea fizică. Prima etapă constă în parcurgerea pistei cu obstacole şi proba de tir (tras cu arma, aruncarea cuţitului), iar a doua, în lupta corp la corp pe ring, la un minut după parcurgerea primei probe, eliminatorii.

Print Friendly, PDF & Email