Poliţişti de frontieră, accidentaţi de două autoturisme conduse de contrabandişti de ţigări

Masina cu tigariDoi poliţişti de frontieră de la Moraviţa au fost accidentaţi, duminică, de două autoturismeconduse de persoane suspectate de contrabandă cu ţigări, care nu au oprit la semnalele oamenilor legii, trecând cu viteză prin filtru.

 

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, duminică, doi poliţişti de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Moraviţa au fost răniţi uşor, când încercau să oprească în trafic două maşini conduse de persoane suspectate de contrabandă cu ţigări, monitorizate din luna ianuarie, în vederea destructurării unei reţele de contrabandişti de ţigări.

Reprezentanţii I.T.P.F. Timişoara spun că în ziua respectivă au fost monitorizate două autoturisme încărcate cu ţigări de contrabandă care au intrat în România. La intrarea în Moraviţa, când poliţiştii de frontieră au cerut şoferilor să opreasă, pentru controlul maşinilor, cei doi conducătpri auto au refuzat să oprească la semnalele regulamentare, unul dintre ei trecând cu viteză prin filtru, lovind uşor doi poliţişti de frontieră şi trecând apoi peste barajul antipneu.

Poliţiştii de frontieră au pornit în urmărirea celor două maşini pe care le-au descoperit ulterior în curţile a două case din Moraviţa. Aceştia au descoperit 82 de baxuri de ţigări ce conţineau peste 41.000 de pachete de ţigări. Cei doi şoferi au fost duşi la audieri la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa. Unul dintre ei, G. Alin, a fost reţinut pentru 24 de ore  pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi ultraj. Cercetările în acest caz continuă sub coordonarea procurorilor de la Judecătoria Deta.

Cei doi poliţişti de frontieră accidentaţi au primit îngrijiri medicale, fiind în afara oricărui pericol.

Purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Timişoara, subcomisarul Laura Milea, spune că a fost dispusă cercetarea prealabilă, în regim de urgenţă, a şefului Punctului de Trecere a Frontierei Moraviţa, precum şi a trei agenţi care s-au aflat în serviciu în data de 6 aprilie, pentru a se stabili modul cum a fost efectuat controlul de frontieră asupra celor două vehicule şi dacă aceştia şi-au îndeplinit atribuţiile specifice, urmând a fi sesizat Consiliul de Disciplină.

Print Friendly, PDF & Email