Poliţist ucis în misiune de un tâlhar dat în urmărire generală

Un poliţist în vârstă de 43 de ani a fost împuşcat mortal, duminică după-amiaza, la Izvin, în timp ce se afla într-o misiune de prindere a unui tâlhar dat în urmărire naţională.

 

Inspectoratul General al Poliţiei Române transmite că, pe fondul unor informaţii referitoare la un urmărit general, o patrulă de poliţie din Recaş, formată din patru poliţişti, s-a deplasat duminică la Izvin, loc unde se indicase că ar putea fi găsit Lepa Marcel Ionel, de 47 de ani, din Lugoj, căutat după ce fusese condamnat pentru tâlhărie.

Doi dintre cei patru poliţişti au ocolit casa pentru a asigura perimetrul şi pentru a preveni fuga prin spatele casei. Când bărbatul a ieşit din casă, a dechis focul – cu un pistol calibru 7,65 milimetri, de provenienţă sârbească –, nimerindu-l pe unul din poliţişti, Cristian Amariei, de 43 de ani, din Recaş, angajat în Poliţie de 20 de ani. Apoi ar fi fugit câteva sute de metri şi a intrat într-un alt imobil. Acolo ar fi ameninţat locatarii pentru a-i da cheile unei maşini cu care apoi a încercat să fugă. La acel moment, unul dintre ofiţerii Serviciului Urmăriri a executat trei focuri de armă către maşina în care se afla agresorul, iar acesta a fost rănit, cel mai probabil în zona umărului. Bărbatul a părăsit vehiculul şi a fugit pe jos în zona de vegetaţie a localităţii unde s-ar ascunde şi în prezent.

IGPR transmite că pentru găsirea şi capturarea lui Lepa există şi suport aerian. Totodată, pentru evitarea unor noi vicstime din rândul poliţiştilor, ofiţerii vor folosi câini de urmă care să asigure perimetrul în zona de vegetaţie.

Întrebat dacă agentul purta vestă antiglonţ, inspectorul general adjunct al Poliţiei Române, Florian Dragnea, a spus că nu, dar că rana ce a dus la decesul acestuia a fost la nivelul gâtului, context în care purtarea unei veste antiglonţ nu putea acoperi zona lezată. El a precizat că o anchetă internă va stabili cu claritate dacă ofiţerul deţinea o vestă antiglonţ pusă la dispoziţie de instituţie.

Procurorii Tribunalului Timiş au deschis dosar penal pentru omor calificat. Poliţia le solicită celor care îl observă să nu îl abordeze, ci să sesizeze de urgenţă Poliţia, pentru că individul este înarmat.

Print Friendly, PDF & Email